Het bestuur van de stichting proost op de toekomst. (Foto: Dewi Veldhuizen)
Het bestuur van de stichting proost op de toekomst. (Foto: Dewi Veldhuizen)

Almere Haven is een nieuw initiatief rijker: Haven Idee

Algemeen

HAVEN - Stichting Haven Idee is opgericht door en voor Havenaren en is bedoeld om Havenaren financieel te ondersteunen bij het uitvoeren van hun ideeën voor Almere Haven. Zolang de ideeën Haven nog méér verbinden en Havenaren hier samen plezier aan kunnen beleven, doet Haven Idee graag mee. Dit jaar is er nog 80.000 euro beschikbaar om de ideeën van Havenaren tot uitvoering te laten komen. 

Werk maken van sociale verbindingen

In het verhaal voor Almere Haven in 2040 is het opnieuw investeren in de sociale verbindingen tussen Havenaren een belangrijke toekomstkeuze. Het dorp functioneert beter als Havenaren er hun plek hebben en er met elkaar iets van kunnen maken En hoe versterk je connecties tussen buurtgenoten nu beter dan samen-dingen-doen-voor-de-buurt. Zo is het idee geboren om Havenaren zelf een organisatie te laten opzetten, waaraan de gemeente een startbedrag zou geven en dat daarbij zelf nog andere fondsen zou werven. Met Stichting Haven Idee kunnen de inwoners van Almere Haven nu zelf beslissen hoe ze hun dorp nog fijner maken. 

Zo werkt Haven Idee

Havenaren bedenken een idee dat ze zelf willen uitvoeren (alleen of samen met anderen) en melden dit aan via de website: www.haven-idee.nl. Deze ideeën worden vervolgens geproefd door een bredere groep Havenaren en de coördinator. Daarna horen Havenaren of het idee is goedgekeurd en ontvangen ze het geld om het idee tot uitvoering te brengen. Meer informatie over de stichting is te vinden op de website: www.haven-idee.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto