Een artist impression van het project.(Foto: aangeleverd)
Een artist impression van het project.(Foto: aangeleverd)

Initiatiefnemers De BinnenHaven nog steeds in wachtkamer

Wonen

Initiatiefnemers De BinnenHaven nog steeds in wachtkamer

HAVEN CENTRUM - De toekomstige bewoners van Wooncoöperatie De Binnenhaven zijn nog steeds in afwachting of hun appartementencomplex gerealiseerd kan worden. Voorlopig staan ze al vier jaar in de wachtkamer. 

De coöperatie wil negentig 90 woningen bouwen op de oude zwembadlocatie in Haven. De toekomstige bewoners willen onderdelen van het project zelf en samen doen. Zo is er bijvoorbeeld een gemeenschappelijke (moes)tuin en een gemeenschappelijke ruimte waar ook buurtbewoners gebruik van kunnen maken. De activiteitencommissie gaat activiteiten organiseren, ook voor de buurt. De coöperatie vindt dat het wel erg lang duurt voordat de gemeente met een reactie komt op hun initiatief. In augustus hebben ze de kwestie daarom op de kaart gezet bij de raadsleden, omdat het wachten op een vergunning lang duurt. Toch lijkt er nauwelijks schot in de zaak te komen. 

Noodkreet

Drie weken geleden liet oud-directeur Jan de Vletter van woningbouwvereniging De Alliantie in deze krant weten dat de grond in 1984 gratis aan de gemeente werd overgedragen. Volgens De Vletter moet dit kansen bieden voor het initiatief. ‘Doe iets, verzin een list’, adviseerde hij. Volgens woordvoerder Lars Mosman van wooncoöperatie De BinnenHaven heeft de noodkreet van De Vletter niet tot een reactie uit het stadhuis geleid. “Er is nog steeds geen akkoord met de gemeente en het is tot op heden ook nog niet in de gemeenteraad besproken. Dat frustreert.” Volgens Mosman is tijdens een recent gesprek met de gemeente door wethouders en ambtenaren nogmaals uitgesproken dat het een mooi burgerinitiatief is en dat realisatie hiervan zeer wenselijk is. “Laat het dan ook gebeuren. Als dit soort initiatieven haalbaar zijn in Groningen, Amsterdam en Delft en zelfs op Texel, dan zou het toch ook in Almere moeten kunnen?”

Doorgaan

Ondanks dat een definitieve toezegging van de gemeente Almere nog uitblijft én het project nog steeds niet in de raad is besproken, hebben de toekomstige bewoners tegen elkaar gezegd dat zij hoe dan ook doorgaan met het project en blijven proberen om hun droom op deze plek te realiseren.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto