Will Bekkering (links) en Renée Holmes. (Foto: aangeleverd)
Will Bekkering (links) en Renée Holmes. (Foto: aangeleverd)

Aeres geeft moestuinbakken cadeau

Algemeen

ALMERE – Aeres Hogeschool geeft moestuinbakken cadeau aan het speciaal basisonderwijs in Almere. De Klimop in Muziekwijk was één van de eerste scholen die het cadeau in ontvangst nam. 

Aeres geeft de bakken weg vanwege de opening van het splinternieuwe, duurzame en natuurinclusieve schoolgebouw op het Floriade-terrein. Het gebouw tijdens het evenement fungeren als entree tot de Floriade.  De moestuinbak is al geplaatst bij De Klimop en de school is er ontzettend blij mee,. Wil Bekkering, directeur van Aeres Hogeschool Almere, werd in ieder geval met open armen ontvangen door directeur Renée Holmes. “Hoewel de verantwoordelijkheid van het onderhouden van de moestuinen aan één groep is toebedeeld, willen alle kinderen zich er maar al te graag mee bemoeien”, zegt Holmes. “De kinderen hier op school vallen vaak tussen wal en schip, dus is het ontzettend leuk dat we dit mogen ontvangen.”

Weinig gelegenheid

Veel kinderen in grote steden krijgen weinig gelegenheid om kennis te maken met groen en natuur. Holmes: “Dat geldt ook voor de kinderen van de Klimop. En dat terwijl het zo leuk is om daarmee bezig te zijn. Dat maakt dit cadeau nog mooier.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto