Het natuurbelevingscentrum Oostvaarders (Foto: Roxanne Overdijk)
Het natuurbelevingscentrum Oostvaarders (Foto: Roxanne Overdijk)

Bestemmingsplan voor uitbreiding Natuurbelevingscentrum

Algemeen

BUITEN - Het college start een procedure om uitbreiding van het natuurbelevingcentrum ‘De Oostvaarders’ mogelijk te maken. Vorig jaar werd al bekend dat het centrum wilde uitbreiden. Het Rijk stelt daar ook geld voor beschikbaar. 

De uitbreiding van het Natuurbelevingcentrum is een belangrijk onderdeel van het Uitvoeringsprogramma Almeersepoort Oostvaardersplassen/Nationaal Park Nieuw Land wat is gericht op het zichtbaar en bereikbaar maken van de natuur, het verbeteren de natuurkwaliteit en een gevarieerd en op maat gemaakt programma. De ambitie is de verdere toeristisch-recreatieve ontwikkeling van het gebied met behoud en versterking van de ecologische waarden. 

De uitbreiding van het Natuurbelevingcentrum past qua gebruik in de geldende recreatieve bestemming. Het bestemmingsplan biedt echter geen mogelijkheden buiten het bestaande Natuurbelevingcentrum te bouwen en daarom is het nodig om van het bestemmingsplan af te wijken om de bouw mogelijk te maken. De gemeenteraad wordt nu gevraagd om een ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven voor de ontwikkeling. De verklaring is nodig om medewerking te kunnen verlenen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto