De havenkom met links vooraan de strip (Foto: Ben te Raa)
De havenkom met links vooraan de strip (Foto: Ben te Raa) Ben te Raa

Geen flat voor Havenhoofd

Algemeen

HAVEN – De gemeente heeft overeenstemming met HBA Ontwikkeling bereikt on geen flat te bouwen voor het Havenhoofd in Haven. HBA krijgt een alternatieve bouwlocatie in het Olympiakwartier Oost in Poort.

Bewoners en omwonenden van het Havenhoofd dienden in mei een petitie in via de opgerichte belangengroep Stop Ontwikkeling Woontoren Havenhoofd tegen de plannen om op de plek van het voormalige restaurant Veerhuys aan het Havenhoofd een 21 meter hoge woontoren te realiseren. De flat zou pal voor hun appartementen komen waarmee het uitzicht volledig zou verdwijnen. Met de alternatieve locatie in Poort zijn de bouwplannen van HBA voor een woontoren bij het Havenhoofd van de baan. HBA zal in Olympiakwartier Oost veertig woningen kunnen bouwen. Het uitgangspunt is zestien koopwoningen en vierentwintig huurwoningen.

Herontwikkelen

HBA behoudt wel de mogelijkheid om Havenhoofd 7 (het Indisch Veerhuis) te herontwikkelen. Er kan niet hoger dan het huidige gebouw en niet groter dan het huidige perceel gebouwd worden.

Er is wel nog een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding voor het Havenhoofd. Maar deze zal dan geen appartementengebouw op de kop van Havenhoofd toestaan. Daarnaast zal dit bestemmingsplan de maximale bouwhoogte, gelijk aan de huidige hoogte, voor het Havenhoofd 7 vastleggen. Het bestemmingsplan wordt ter besluitvorming aan de raad voorgelegd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto