De havenkom met links vooraan de plek waar de woontoren moet komen (Archieffoto: Ben te Raa)
De havenkom met links vooraan de plek waar de woontoren moet komen (Archieffoto: Ben te Raa)

Bestuur Stop Woontoren maant raad tot actie Havenhoofd

Politiek

HAVEN CENTRUM – Het bestuur van de stichting Stop Woontoren Havenhoofd maant de gemeenteraad tot actie. Het blijft naar hun zin te lang stil vanuit het stadhuis. Het bestuur laat dat weten in een brief die aan de gemeenteraadsleden is gestuurd.

Projectontwikkelaar HBA wil op het Havenhoofd een woontoren bouwen waar niemand blij van wordt, ook de gemeente niet. De projectontwikkelaar staat echter in zijn recht en zou niet bereid zijn geweest een alternatieve locatie in de stad te overwegen. Het enige alternatief was om de woontoren een aantal meter verderop te bouwen, zodat het voormalige restaurant ‘t Veerhuys behouden kon blijven. De gemeenteraad ging daar vlak voor het zomerreces mee akkoord. De inkt van het besluit was nog niet droog of HBA stuurde een persbericht uit waarin werd aangegeven dat ze toch openstaan voor een alternatieve locatie. Dit leidde tot boosheid bij verschillende politieke partijen. Zelfs het college was verrast over de handelswijze van de projectontwikkelaar en zou daarover het gesprek aan gaan.

Op de agenda

De stichting Stop Woontoren wil weten hoe het met die onderhandelingen gesteld is en verzoekt de gemeenteraadsleden het onderwerp weer op de agenda te zetten. ‘Wij hebben inmiddels met onze advocaten het dossier compleet gemaakt en een plan getrokken door een aantal scenario’s op een rijtje te zetten. Dit kan betekenen dat als de gemeente onverhoopt haar zinnen op het Havenhoofd doorzet, welke tegen onze zienswijzen indruist, wij direct zullen overgaan tot procederen. Wij gaan er echter van uit, dat de bouw op de kop van het Havenhoofd van een woontoren, volledig van de baan is, na alles wat er inmiddels bekend is geworden. ’Het bestuur doelt daarbij op de ‘verontrustende informatie’ die is ontvangen over de integriteit van HBA.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto