(Foto: Floriade)
(Foto: Floriade)

Openingsshow Vis à Vis voor Floriade kost zeven ton

Algemeen

Openingsshow Vis à Vis voor Floriade kost 7 ton

Door Robert Mienstra

ALMERE - De openingsshow ‘Schoonschip’, die theatergezelschap Vis á Vis speelt bij de opening van de Floriade, kost 700.000 euro. Een groot deel wordt betaald uit het extra geld dat de gemeenteraad in juli dit jaar beschikbaar heeft gesteld voor de versterking van het kunst en cultuurprogramma van Floriade. Dit meldt een woordvoerder van de gemeente.

De provincie Flevoland draagt bij met 150.000 euro en het Cultuurfonds nog eens met 50.000 euro. Uit de gemeentekas komt 100.000 euro. Ter compensatie van extra kosten door Corona, wordt 50.000 euro bijgedragen vanuit het Coronapakket Almere.

Voorstellingen

“Op 13 april 2022, de dag voor de publieksopening op 14 april, wordt de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 officieel geopend”, meldt de Floriade BV. “Dit doen we met een spectaculaire voorstelling door theatergezelschap Vis à Vis. De voorstelling heet ‘Schoonschip’ en is speciaal voor genodigden en bewoners van Almere en Flevoland. Naast de officiële openingsshow op woensdag13 april, zijn er twee extra voorstellingen op vrijdag 15 en zaterdag 16 april als cadeautje speciaal voor de bewoners van Almere en Flevoland.”

Attractie

Voor de openingsshow werkt Vis à Vis samen met het Almeerse muziekensemble Black Pencil en 200 kinderen van theaterscholen uit Flevoland, uit Almere, Dronten, Lelystad, Urk en Zeewolde.
Tijdens de openingsweek komt er ook een attractie op het Weerwater.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto