Burgemeester Franc Weerwind: (Foto: aangeleverd)
Burgemeester Franc Weerwind: (Foto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

RTL, AD en Parool: ‘Burgemeester Franc Weerwind minister van rechtsbescherming’

Algemeen

ALMERE – Burgemeester Franc Weerwind wordt minister in het nieuwe kabinet. Dat melden RTL-nieuws, het AD en Het Parool

Nadat al enkele weken geleden de geruchtenstroom op gang kwam dat Weerwind toe zou treden tot het nieuwe kabinet melden het AD en RLT-nieuws deze avond met grote stelligheid dat Weerwind minister van rechtsbescherming wordt.

‘D66 haalt twee opvallende nieuwkomers naar Den Haag: Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, wordt als minister van Volksgezondheid het nieuwe coronaboegbeeld, Robbert Dijkgraaf verruilt een baan als wetenschapper in de VS voor het ministerschap van Onderwijs. Rob Jetten wordt de eerste minister voor Klimaat. Ook haalt de partij de huidige burgemeester van Almere, Franc Weerwind, naar Den Haag. Hij zou minister voor Rechtsbescherming worden’ , meldt het AD.

RTL weet het al zekerder op haar website: ‘Franc Weerwind, nu nog burgemeester van Almere, wordt minister voor Rechtsbescherming’.
Ook Het Parool meldt: ‘D66 levert de huidige burgemeester van Almere,Franc Weerwind, als minister voor rechtsbescherming.

De woordvoerder van Burgemeester Weerwind wil er niets over zeggen en verwijst naar de woordvoerder van D66. Deze meldt desgevraagd: ‘Daar kan ik nog niks over zeggen. Zondag verwacht ik dat de formateur de beoogd bewindspersonen zal uitnodigen tbv de samenstelling van het nieuwe kabinet.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto