Franc Weerwind neemt afscheid van Almere (Foto: Maarten Feenstra)
Franc Weerwind neemt afscheid van Almere (Foto: Maarten Feenstra) maarten feenstra

Veelal zure reacties op vertrek burgemeester

Politiek

ALMERE - Op social media wordt veelal zuur gereageerd op het vertrek van burgemeester Franc Weerwind. Zoals bekend is de Almeerse burgemeester voorgedragen als minister voor Rechtsbescherming in het nieuwe kabinet.

De meeste reacties op Twitter en Facebook zijn ronduit pijnlijk voor de burgemeester. Alhoewel gebruikers van deze platforms niet bepaald bekend staan om hun genuanceerde opvattingen, is de algemene tendens wel dat Weerwind erg onzichtbaar was als burgemeester. Ook wordt zuur gereageerd op het feit dat Weerwind onlangs zijn burgemeesterschap met zes jaar verlengde en nu toch afscheid neemt. Verder hebben veel reacties de tendens dat Weerwind de stad zou verlaten omdat de Floriade mogelijk op een fiasco uitdraait. Oppositieleider Toon van Dijk (PVV) verwijst daar in ieder geval nadrukkelijk naar in zijn reactie op Twitter. Volgens Van Dijk is het 'totaal onverantwoord' van de burgmeester 'om Almere de rug toe te keren'. Hij zou daarmee Almere in een 'regelrechte bestuurscrisis' storten. Hij verwijst daarbij ook naar het aangekondigde vertrek van de gemeentesecretaris en meerdere topfunctionarissen binnen de Floriade, zoals Eric van den Burg, die bij de Floriade voorzitter van de Raad van Commissarissen is en nu voor de VVD staatssecretaris Asiel en Migratie wordt.

Fractievoorzitters

Vanavond komen de Almeerse fractievoorzitters bijeen om zich te laten informeren over de voortgang van de benoeming van een (interim) opvolger voor Weerwind.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto