Burgemeester Franc Weerwind (Archieffoto: Fred Rotgans)
Burgemeester Franc Weerwind (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Naam Weerwind opnieuw gekoppeld aan nieuw kabinet

Politiek

ALMERE – De naam van de Almeerse burgmeester Franc Weerwind wordt door kenners gekoppeld aan het nieuw te vormen kabinet. Weerwind laat echter weten dat zijn prioriteit in Almere ligt.

De naam van Weerwind werd al vaker in verband gebracht met een Haagse post. Nu D66 in het nieuwe kabinet een grote vinger in de pap krijgt, valt in de wandelgangen van het stadhuis te horen dat de burgemeester gepolst zou zijn als minister of staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, mede ook omdat hij goed zou liggen met betrekking tot de relatie met Aruba, Bonaire en Curaçao. Dit weekend zinspeelden ook parlementair verslaggevers Joost Vullings en Xander van der Wulp in hun podcast op een Haagse post voor Weerwind, evenals de krant Algemeen Dagblad.

Eer

Weerwind liet vorig jaar tegenover het Financieele Dagblad al weten dat hij geen ambities heeft voor een functie in Den Haag. “Ik wil absoluut geen minister of staatssecretaris worden. Anderen in mijn partij (D66, redactie) zijn daar uitstekend geschikt voor.” Ook op de huidige geruchten geeft de Almeerse burgemeester hetzelfde antwoord: “Het is altijd een eer als je naam wordt genoemd. Maar mijn prioriteit ligt in Almere.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto