(Foto: HV-almere.nl)
(Foto: HV-almere.nl)

Jaarwisseling relatief rustig in Almere

Algemeen

ALMERE - Het algemene beeld is dat het een rustige jaarwisseling is geweest in Almere. Het vuurwerkverbod werd niet overal nageleefd, het aandeel van zwaar vuurwerk lijkt groter dan voorgaande jaren. Er hebben zich geen grote incidenten op het gebied van openbare orde en veiligheid voorgedaan. Dit meldt de gemeente Almere

Door Robert Mienstra

 HV-Almere volgde de hele nacht de hulpverleningsdiensten in de stad. De site meldt vooral kleine containerbrandjes in de wijken. 

Bij het Botplein in Waterwijk ontstond brand in een partytent. De politie was met een groot aantal eenheden ter plaatse en zette het gebied. Er was veel jeugd aanwezig.  In de Makreelstraat in Waterwijk was een buitenbrand. Het bleek te gaan om een stapel vuurwerkafval. In Tussen de Vaarten was de sfeer enige tijd onrustig. Bij de bushalte bij de Hildo Krop straat was brand bij een bushalte. Er was veel politie aanwezig.

De evaluatie van de jaarwisseling vindt in de aankomende weken plaats. Daarnaast gaat de gemeente aan de slag met de inventarisatie van eventuele schade.

Het complete verslag van HV-Almere is te vinden op hv-almere.nl. Kies voor live-blog.

Uit de krant