Het parkeerprobleem van het ziekenhuis treft ook het personeel. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het parkeerprobleem van het ziekenhuis treft ook het personeel. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Personeel ziekenhuis weg vanwege parkeerkosten

Algemeen

STAD CENTRUM – Het Flevoziekenhuis verliest personeel vanwege de hoge parkeerkosten die er moet worden betaald. Er is een petitie gestart om dit probleem bij de gemeente aan te kaarten. De PvdA heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over deze kwestie.

Door Marcel Beijer

De petitie liep tot afgelopen donderdag en is bijna 700 keer ondertekend. Uit de petitie blijkt dat het parkeerbeleid een erg groot probleem is voor het personeel. De ondernemingsraad wil samen met de bestuurder van het Flevoziekenhuis onder de aandacht brengen bij de gemeente ‘om aan te kaarten dat de hoge parkeerkosten een reden kan zijn dat er collega’s vertrekken’.
‘Ik heb de petitie ondertekend omdat ik geen dagdiensten meer doe, doordat het me teveel geld kost om te parkeren’, laat één van de ondertekenaars weten. Een ander schrijft: ‘het is eigenlijk van de zotte dat ik moet betalen om mijn werk te kunnen doen. 500 euro per jaar is best veel.’

Schriftelijke vragen

PvdA-raadslid Aya Selman heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. ‘Het parkeerbeleid is volgens de ondernemingsraad van het ziekenhuis de belangrijkste reden waarom zorgpersoneel overweegt om te vertrekken bij het ziekenhuis’, zo schrijft ze. Ook is ze van mening dat de gemeente haar verantwoording moet nemen. ‘Dit kost misschien geld, maar een mogelijk personeelstekort in het ziekenhuis is wat de PvdA betreft veel problematischer.’
Selman verwijst ook naar de gemeente Amsterdam die zorgverleners gratis parkeren aanbiedt.

Probleem

Het parkeerbeleid rond het ziekenhuis is een probleem waar ook bezoekers mee kampen. Er is veel onbegrip dat er bij een bezoek vooraf moet worden betaald terwijl nooit kan worden gezegd hoelang een afspraak gaat duren. Een parkeerapp, waarbij per minuut betaald kan worden, kan daarbij een oplossing zijn, maar niet iedereen heeft zo’n app of weet hoe die werkt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto