In de Stedenwijk is onder meer aan het begin van de Amsterdamweg een parkeerautomaat geplaatst . (Foto: Almere DEZE WEEK)
In de Stedenwijk is onder meer aan het begin van de Amsterdamweg een parkeerautomaat geplaatst . (Foto: Almere DEZE WEEK)

Weinig parkeerautomaten in voormalige blauwe zones rond centrum

Algemeen

STAD CENTRUM - De blauwe zones in de wijken rondom Almere Centrum zijn inmiddels omgezet in betaald parkeergebieden. Wie gebruik wil maken van een betaalautomaat moet wel goed opletten bij het binnenrijden van de betreffende wijk, want niet overal zijn palen geplaatst. “We hebben ervoor gekozen om een beperkt aantal parkeerautomaten te plaatsen bij de entrees van de wijken en bij plekken als de sporthal bijvoorbeeld. Verder kunnen mensen gebruik maken van parkeer-apps”, licht een woordvoerder van de gemeente toe. 

Het gaat om de voormalige blauwe zones in de Staatsliedenwijk, Stedenwijk-Midden, Stedenwijk-Noord, Filmwijk en Randstad. Het Odeongebied is daar nieuw bijgekomen en wordt begrensd door de Stadswetering, Cinemadreef, Spoorbaanpad en het grasveld tussen Odeonstraat en Charlie Chaplinweg. De Oldenzaalstraat en de Zevenaarstraat zijn ook toegevoegd. Voor bewoners en bedrijven in de betreffende gebieden zijn de ontheffingen omgezet in vergunningen. De bezoekersregeling voor bezoek van bewoners blijft. 

“Anders dan in het centrumgebied zijn er in de omliggende woonwijken - waar nu ook betaald parkeren is ingevoerd - niet op elke hoek parkeerautomaten geplaatst. Mensen die geen parkeer-app gebruiken, kunnen betalen bij de parkeerautomaten bij de entree van de wijk en vervolgens doorrijden naar de plek waar zij willen parkeren”, aldus de gemeentewoordvoerder. “Wij zullen de nieuwe situatie monitoren en waar nodig worden zaken aangepast. Zo kunnen we bijvoorbeeld bekijken of het wenselijk is om parkeerautomaten toe te voegen op bepaalde plekken.”

Kijk op de bijgevoegde kaartjes waar de parkeerautomaten te vinden zijn (zie de groene balletjes). Kijk voor alle informatie op https://parkeren.almere.nl

Betaald parkeren Stedenwijk-Midden. (Kaart: gemeente Almere)
Betaald parkeren Staatsliedenwijk. (Kaart: gemeente Almere)
Betaald parkeren Filmwijk. (Kaart: gemeente Almere)

Uit de krant