De betaalautomaten, zoals hier op de S. van Houtenweg, zijn er nog niet. (Foto: Fred Rotgans)
De betaalautomaten, zoals hier op de S. van Houtenweg, zijn er nog niet. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Geen bekeuring in voormalige blauwe zones

Algemeen

STAD CENTRUM – Automobilisten die hun auto parkeren in de voormalige blauwe zones rond het stadscentrum zullen deze week geen bekeuring krijgen. Per 1 januari moet er betaald worden om te parkeren, maar de gemeente heeft nog geen betaalautomaten geplaatst.

Door Marcel Beijer

“Bizar”, zegt een automobilist die zijn auto wilde parkeren op de Wisselweg. “De gemeente wist al maanden van tevoren dat ze betaald parkeren gingen invoeren, dan hadden ze toch wel op tijd een betaalautomaat kunnen plaatsen. Voor het zelfde geld heb ik straks een bon aan mijn broek.” Betalen met een app kan volgens de automobilist ook niet. “Ik heb geen app en bovendien weet ik ook niet in welke zone ik sta.”

Geen betaalautomaten

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er inderdaad nog geen betaalautomaten in de straten van de voormalige blauwe zones staan. “Die komende volgende week pas. Automobilisten kunnen op dit moment gerust parkeren in die gebieden, er zullen geen bekeuringen worden uitgedeeld. Er rijden overigens wel scanauto’s door de straten, maar die rijden daar niet om te bekeuren.”
Volgende week zullen ook de zones in de parkeerapps te vinden zijn, laat de woordvoerder weten.

Niet blij

De gemeente heeft per 1 januari betaald parkeren ingevoerd in de gebieden rond het centrum. Sommige bewoners in Filmwijk en Stedenwijk zijn daar niet blij mee omdat de parkeeroverlast nu naar andere delen in de wijk verschuift.
Naast deze twee wijken zijn ook blauwe zones in de Staatsliedenwijk en de Randstad nu zones voor betaald parkeren geworden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto