Onderzoek Partij voor de Dieren: 74% van de Almeerders tegen bebouwing Pampushout (Foto: aangeleverd)
Onderzoek Partij voor de Dieren: 74% van de Almeerders tegen bebouwing Pampushout (Foto: aangeleverd)

Onderzoek Partij voor de Dieren: 74% van de Almeerders tegen bebouwing Pampushout

Algemeen

ALMERE – Uit een recent en representatief onderzoek onder inwoners van heel Almere is gebleken dat 74% van de Almeerders tegen bebouwing van het bos Pampushout is. De Partij voor de Dieren heeft dat onderzoek uit laten voeren middels het FlevoPanel. Fractievoorzitter Jesse Luijendijk: “Dit bevestigt wat wij al wisten: Almere houdt van dit bos, om zo veel belangrijke redenen. Wij voelen ons extra gesteund om vanavond tegen het desastreuze plan te stemmen.”

In het FlevoPanel worden regelmatig diverse stellingen voorgelegd aan Almeerders om meningen te peilen. “Hieruit is ditmaal dus gebleken dat Pampushout zeer geliefd is onder de inwoners van Almere,” stelt Jesse Luijendijk. “En niet alleen in Almere Poort, maar in heel Almere is het overgrote merendeel tegen het bebouwen van dit bos. Opvallend is ook dat onder jongeren én ouderen dit getal nóg hoger is. Deze uitkomsten halen een groot argument van andere partijen onderuit dat Almeerders buiten Poort voorstander zouden zijn van de bouwplannen.”

Jesse Luijendijk: “De Partij voor de Dieren is altijd al tegen bouwen in het groen geweest, en het kappen van een volwaardig bos voor woningbouw is volkomen bizar in deze tijd. We beschikken over voortschrijdend inzicht: voor de woonomgeving van de dieren, voor het klimaat en voor de leefbaarheid voor mensen is dit bos onmisbaar. We kunnen nog vele tienduizenden woningen in Almere bijbouwen, zonder het dierbare groen aan te hoeven tasten.”

Meer informatie over het onderzoek van FlevoPanel is te vinden op https://almere.partijvoordedieren.nl/

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto