Het terrein tussen de A6 en de Eilandenbuurt. (Foto: Google Maps)
Het terrein tussen de A6 en de Eilandenbuurt. (Foto: Google Maps)

Petitie tegen datacenter in Buiten

Algemeen

BUITEN – Een aantal bewoners is een petitie gestart tegen de mogelijke komst van een datacenter op de landbouwgrond tussen de snelweg A6 en de Eilandenbuurt.

De gemeente heeft de bewuste locatie onderzocht als mogelijke optie om een datacenter te realiseren. Ook zou er een zogenoemd ‘onderstation’ kunnen komen. Een deel van de kavel gaat gebruikt worden als zonneveld. In de petitie roepen de bewoners op om meer natuurinclusieve landbouw en biodiverstiteit in de stad te behouden. De bewoners vrezen dat wanneer de gemeenteraad niet pro-actief een bestemming aan het terrein geeft, er mogelijkheden ontstaan voor de realisatie van een datacenter. Daarom zou er de bestemming ‘natuurinclusieve landbouw’ op moeten komen.

Oproep

De ondertekenaars van de petitie roepen de gemeenteraadsleden op om het initiatief te nemen tot het wijzigen van het bestemmingsplan en zich uit te spreken om het gebied natuurinclusief in te richten, het gebied in het geheel beschikbaar te stellen voor natuurinclusieve landbouw om zo te voorkomen dat het wordt gebruikt voor het bouwen van datacenters en/of een bedrijventerrein. Donderdagochtend was de petitie al 1411 keer ondertekend.

De petitie is hier te vinden

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto