(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Zorgboerderij zamelt spullen in voor Oekraïense vluchtelingen

Algemeen

BUITENVAART - Zorgboerderij Weet hoe je Leeft op de Buitenvaart zamelt voedsel en spullen in voor Oekraïense vluchtelingen in Polen.

Weet hoe je leeft is een leerwerk bedrijf in Almere Buiten dat dagbesteding biedt voor jongeren met een beperking. “Ook wij zijn natuurlijk heel erg geschrokken van de huidige situatie. In Polen zijn al meer dan 213.000 vluchtelingen uit Oekraïne aangekomen. Deze mensen hebben huis en haard verlaten met weinig, maar meestal geen bezittingen”, vertelt Ciska van Rijn van de stichting Weet hoe je Leeft. “Wij wilden graag iets voor hen doen. Er is een mooie samenwerking ontstaan met chauffeurs die vanuit Flora Holland bijna dagelijks bloemen naar Polen brengen.”

Weet hoe je Leeft zorgt dat de spullen bij de centrale inzameling komen en dan worden deze goederen in de vrachtwagens geladen. Er is behoefte aan veel zaken, zoals

- Thermodekens
- Slaapzakken
- Dekens
- Dekbedden
- Slaapmatjes
- Kleding
- Ondergoed
- Regenpakken
- Paracetamol
- Neusspray
- Persoonlijke verzorgingsmiddelen zoals: shampoo, douchefris/zeep, tandpasta en tandenborstels
- Luiers voor baby’s en volwassenen
- Handdoeken en washandjes
- Wattenschijfjes
- Mondkapjes
- Pasta
- Grutten
- Rijst
- Energierepen
- Lucifers
- Kaarsen
- Blikvoer voor huisdieren

Wie spullen wil doneren kan deze van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur afgeven bij Zorgboerderij Weet hoe je Leeft aan de Linnaeusweg 15.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto