Burgemeester Ank Bijleveld (midden) op bezoek in Nobelhorst. In de lichte jas: Colette Holter.
Burgemeester Ank Bijleveld (midden) op bezoek in Nobelhorst. In de lichte jas: Colette Holter.

Burgemeester Bijleveld neemt poolshoogte in Nobelhorst

Algemeen

NOBELHORST – Burgemeester Ank Bijleveld is donderdag persoonlijk poolshoogte komen nemen in de wijk Nobelhorst. De bewoners waren blij dat de burgemeester aandacht had voor de problemen waar de wijk mee kampt.

Door Marcel Beijer

Eind januari werd bekend dat veel bewoners van Nobelhorst, dat een dorps en sociaal karakter moet uitstralen, zich onveilig voelen. Na acht jaar kampt de wijk nog altijd met problemen die nieuwbouwwijken kenmerkt. Zo is er niet overal deugdelijke verlichting, zijn er gevaarlijke verkeerssituaties. Bovendien voelen bewoners zich ook onveilig. Zo werden in januari veel auto’s vernield en heeft de politie invallen gedaan in appartementencomplexen.

Poolshoogte

Op uitnodiging van de bewoners en de VVD besloot Bijleveld donderdag poolshoogte te nemen in Nobelhorst. “Ik heb gemerkt dat de bewoners erg trots zijn op hun wijk”, laat de burgemeester weten. “Maar er is ook onvrede over een aantal zaken. Het is fijn om dat uit de eerste hand te horen. Ik heb een uur met bewoners door de wijk gewandeld. Daarin werd duidelijk dat de communicatie met de gemeente niet altijd goed verloopt en dat ze zich vooral zorgen maken om de veiligheid. Niet alleen door de incidenten, maar bijvoorbeeld ook door het zwerfafval vanwege het gebrek aan afvalcontainers. Ook de verlichting in de wijk is niet overal op orde. Dat is belangrijk voor de veiligheid. Maar ik zag bijvoorbeeld ook dat niet iedereen buitenverlichting heeft bij het huis. Ik roep de bewoners op om dat wel te doen. Inbrekers houden niet van verlichting. Maar ik kan me voorstellen dat bewoner de wijk nu op orde willen zien. Sommige mensen wonen al acht jaar in Nobelhorst. 

Nieuw

Fractievoorzitter Colette Holter van de VVD vergezelde de burgemeester tijdens haar bezoek. “De opzet van Nobelhorst, dat verdeeld is in buurtschappen, is voor de gemeente nieuw. Sommige bewoners hebben al met vijftien verschillende ambtenaren te maken gehad. Dat moeten wij ook ons aantrekken. Misschien moet er intern het nodige aangepast worden. Nobelhorst verdient in ieder geval meer aandacht.” Komende donderdag, in de laatste Politieke Markt voor de verkiezingen, heeft de VVD de situatie in Nobelhorst op de agenda gezet.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto