(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Meerderheid raad wil geen extra geld Floriade

Algemeen

ALMERE – Het lijkt erop dat een meerderheid van de raad een motie van de PVV en de Partij voor de Dieren steunt om geen extra geld meer voor de Floriade ter beschikking te stellen. Dit bleek op de Politieke Markt van afgelopen donderdag.

Door Robert Mienstra

Zowel oppositiepartij PvdA als coalitiepartij VVD gaven aan de motie om de geldkraan voor de Floriade dicht te draaien te steunen. Leefbaar Almere, D66 en GroenLinks zijn tegen het stoppen van de geldstroom. Daarmee lijkt zich een meerderheid voor de motie af te tekenen.
Floriadewethouder Jan Hoek (GroenLinks) zei dat er wat het college betreft geen extra geld meer naar de Floriade zou moeten gaan: “Maar je wet niet waar we nog in terecht komen. Ik sluit ook niet uit dat er nog extra geld bij moet.” In dat laatste geval gaf de wethouder aan de motie te zullen gaan negeren.

Vergunning

De vergunning voor het evenement Floriade is nog niet verleend. Ook is er nog geen duidelijkheid over het veiligheidsplan. De deadline voor deze vergunningen was eind februari. Wethouder Hoek verwacht dat burgemeester Bijleveld volgende week met een besluit over deze vergunningen komt. De wethouder beaamde dat dit laat is, “maar niet te laat.”

Meer auto’s

Het college verwacht dat er meer bezoekers met de auto naar de Floriade zullen komen. Dit omdat er meer Nederlanders naar de Floriade zullen komen. Door corona is de populariteit van het Openbaar Vervoer teruggelopen. Doordat er meer bezoekers verwacht worden en meer automobilisten, moet het bestemmingsplan van de Floriade gewijzigd worden. Het ziet er naar uit dat de gemeenteraad met deze wijziging akkoord gaat.

Parkeren

Bij een aantal partijen leeft de vrees dat bezoekers die met de auto naar de Floriade komen een parkeerplek in de wijken rondom de Floriade gaan zoeken waardoor er daar parkeeroverlast komt. Wethouder Hoek deelde die zorg niet. “Automobilisten zoeken de makkelijkste parkeerplek en dat is de op de parkeerterreinen die we bij de Floriade realiseren.” Het mobiliteitsplan zou verder voorzien in het voorkomen van parkeeroverlast in de wijken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto