Schoonschip; openingsvoorstelling Floriade Expo 2022
Schoonschip; openingsvoorstelling Floriade Expo 2022

Vis à Vis verzorgt openingsshow Floriade als cadeau aan Almeerders

Algemeen

ALMERE - De Floriade Expo 2022 opent op 14 april haar deuren. Om dit te vieren verzorgt theatergezelschap Vis à Vis op 13, 15 en 16 april de openingsshow ‘SCHOONSCHIP’ in het Weerwater, met uitzicht op het Floriadepark. Gratis toegangskaarten voor de openingsshow zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

De voorstellingen zijn een cadeau van Vis à Vis aan de inwoners van Almere. Gratis tickets voor de voorstelling kunnen vanaf 14 maart, 12:00 uur via de website van Floriade besteld worden.

Growing Green Cities

Vis à Vis laat zich voor deze voorstelling inspireren door het thema van Floriade ‘Growing Green Cities’. “In een grauwe wereld loopt een meisje met haar blik gericht op de toekomst. Ook al ontmoet haar geestdrift een muur van onwrikbaarheid, zij laat zich niet afschepen door fossiele ideeën. Ze houdt koers en laat zien dat de wereld ook ánders kan zijn. De fantasie overwint.”

Verbeeldingskracht

Marianne Seine, de regisseur van het stuk, vertelt over de voorstelling: “We hebben verbeeldingskracht nodig om een betere toekomst te verwerkelijken. De daadkrachtige kinderen in SCHOONSCHIP verbeelden dit op poëtische wijze. Wij verheugen ons om naar de binnenstad van Almere te komen om dit aan de Flevolanders te laten zien”. Vis à Vis tracht met dit stuk de verbinding tussen de Floriade en Almere te maken.

Aan de voorstelling werken onder andere het Almeerse muziekensemble Black Pencil en 200 kinderen van theater- en dansscholen scholen uit Almere, Dronten, Emmeloord, Lelystad, Urk en Zeewolde mee.

Podium voor Almeerse cultuurpartners

“Floriade biedt een podium voor alle Almeerse cultuurpartners. Zo zijn ook BonteHond, Speelwildernis, Suburbia en de amateurverenigingen allen actief en aanwezig in het cultuurprogramma van Floriade en een deel in de gezamenlijke programmering van de binnenstad. Vis à Vis als enige landelijke spektakeltheatergezelschap in Nederland is een van onze kroonjuwelen die samen met het nieuwe muziekensemble Black Pencil de opening van Floriade verzorgt. Een Almeers openingsweekend zonder Vis à Vis is ondenkbaar.”, aldus Hilde van Garderen, wethouder Openbare Ruimte, Kunst & Cultuur en Stadsvernieuwing.

Praktische informatie Floriade openingsshow

Data en tijd: 13, 15 en 16 april om 21.00 uur. Inloop vanaf 20.30 uur.
Duur voorstelling: 45 minuten
Locatie: Esplanade, Almere
Toegang: tickets zijn gratis verkrijgbaar via de website van Floriade zolang de voorraad strekt, max. 2 per bestelling. Zonder ticket geen toegang.

Impressie Vis à Vis openingsshow Schoonschip


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto