(Videostil)
(Videostil)

Decor openingsvoorstelling Floriade krijgt vorm

Uit

ALMERE - Het Almeerse theatergezelschap Vis à Vis opent op woensdag 13 april de Wereldexpo Floriade met de voorstelling ‘Schoonschip’. 

“We gaan flink uitpakken en dat doen wij samen met het Almeerse muziekgezelschap Black Pencil en 200 leerlingen van dans- en theaterscholen uit heel Flevoland”, vertelt zakelijk leider Klaartje Wierbos van Vis à Vis. Extra voorstellingen worden gespeeld op 15 en 16 april.

Typische Via á Vis performance

“Er wordt momenteel hard gewerkt aan een typische Vis à Vis performance, het wordt echt een spektakelstuk”, aldus Wierbos. “Een tipje van de sluier: je ziet straks de transformatie van de oude wereld, waarin we dingen maken en weggooien, naar het moment waarop we de nieuwe wereld tegemoet willen gaan.” Wierbos denkt dat het thema van de Floriade een groot publiek zal aanspreken. “Growing Green Cities, en waar we naar toe willen met de wereld, zijn actuele thema’s die veel mensen bezighouden.”

Gratis te bezoeken

Momenteel wordt hard gewerkt aan het decor van de voorstelling. ‘De fabriek’ verrijst straks op een ponton in het Weerwater en de voorstelling zal te zien zijn vanaf een tribune op de kade van de Esplanade. Vis à Vis laat in een video zien hoe het decor vorm begint te krijgen.

De voorstelling is gratis te bezoeken.

Nieuwe uitdaging

Klaartje Wierbos neemt zelf per 1 april afscheid als zakelijk leider van Vis à Vis. Zij gaat een nieuwe uitdaging aan als zakelijk leider bij Stormkop/Piazza in Antwerpen. “Zij hebben een hele toffe eigen locatie op een oude scheepswerf en bieden een multidisciplinair programma voor kinderen en jongeren op het gebied van kunst, filosofie, wetenschap en duurzaamheid. Net als Vis à Vis is het een avontuurlijke plek waar ook van alles gebeurt en in ontwikkeling is”, aldus Wierbos. “Maar de openingsvoorstelling voor de Floriade wil ik natuurlijk voor geen goud missen, dus dan kom ik sowieso kijken.”  

Kijk voor alle ontwikkelingen en meer informatie over Schoonschip op https://visavis.nl/schoonschip/

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto