Het decor in opbouw voor de openingsshow Schoonschip. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het decor in opbouw voor de openingsshow Schoonschip. (Foto: Almere DEZE WEEK)

PVV stelt vragen over gratis openingsshow Floriade

Algemeen

ALMERE - PVV Almere heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over de openingsshow van Vis à Vis voor de Floriade Expo. De gratis kaarten voor de show ‘Schoonschip’ op 13, 15 en 16 april waren gisteren al binnen enkele uren weg. 

De PVV wil weten waarom de kaarten voor deze openingsshow gratis worden weggegeven. “Is het correct dat de kaarten helemaal niet gratis zijn, maar dat de kosten daarvan nu worden opgebracht door de inwoners van onze stad, en met name ook mensen die helemaal niets met de Floriade te maken willen hebben?”, stelt Van Dijk. Hij vraagt zich af of het niet veel beter was geweest de kaarten voor de openingsshow tegen aanzienlijke prijzen te verkopen. “Zodat er nog iets van de komende verliezen wordt terugverdiend.”

Ambtenaren

De PVV’er zegt op sociale media meerdere berichten te hebben gezien van ambtenaren en Floriade-medewerkers die zijn uitgenodigd voor deze voorstelling. “Hetgeen de vraag opwerpt voor wie de Almeerse belastingbetaler nu eigenlijk de kaarten voor de openingsshow financiert?” Van Dijk wil van het college weten hoeveel kaarten er beschikbaar waren en hoeveel er door de gemeente en Floriade BV rechtstreeks aan genodigden zijn weggegeven.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto