Afbeelding

Almeerse leerlingen hebben meegedacht over bodemdierenboek

Algemeen

ALMERE - Elke basisschool in Nederland krijgt vandaag een gratis een exemplaar van het nieuwste kinderboek van de bekende schrijfster Janneke Schotveld. Het boek, ‘Mevrouw Mol en andere (niet zo heel) vreemde figuren’ maakt kinderen bewust van de belangrijke rol die bodemdieren spelen. Kinderen uit groep 5 en 6 van een drietal basisscholen, waaronder De Verwondering in Almere, dachten mee over het boek. Daarom kregen zij de primeur. Schotveld kwam persoonlijk langs om de eerste exemplaren van het boek te overhandigen.

Janneke Schotveld schrijft sinds 2007 kinderboeken. Ze is het bekendst van de serie Superjuffie. De schrijfster las op De Verwondering voor uit haar boek Mevrouw Mol en de kinderen gingen met haar op bodemsafari op hun schoolplein. “Bodemdieren kunnen wel wat meer aandacht gebruiken, wat het gaat niet zo goed met ze. Daarom hebben we een verhaal geschreven waarin zij de hoofdrol hebben”, aldus de schrijfster.

Onder het Maaiveld

Het boek is het eerste in een reeks kinderboeken over bodemdieren. Het tweede boek, geschreven door Jolanda Horsten, zal dit najaar verschijnen. Ook dat gaat weer naar alle Nederlandse basisscholen, zodat de boeken zoveel mogelijk kinderen bereiken. Beide boeken zijn geïllustreerd door Djenné Fila. De boeken worden uitgegeven door uitgeverij Zwijsen. Ze kunnen in de klas gecombineerd worden met andere activiteiten, zoals een speciaal hiervoor ontwikkeld lespakket. De boeken worden ontwikkeld door het programma Onder het Maaiveld, dat zich inzet voor een gezonde bodem met een rijk bodemleven. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto