Een flinke wachttijd voor het aanvragen van een paspoort. (Foto: Adobe Stock)
Een flinke wachttijd voor het aanvragen van een paspoort. (Foto: Adobe Stock)

Wachttijd van zeven weken bij afdeling Burgerzaken

Algemeen

ALMERE – Wie een nieuw paspoort nodig heeft moet momenteel rekening houden met zeven weken wachttijd. Bij de afdeling Burgerzaken op het stadhuis is momenteel sprake van forse achterstand.

Door Marcel Beijer

Een woordvoerder van de gemeente erkent dat er momenteel flinke wachttijden bij de afdeling Burgerzaken zijn. Dat zou te maken hebben met een combinatie van factoren. “We hebben momenteel een tekort aan medewerkers, veel zieken en de toestroom van vluchtelingen uit Oekraïne zorgt voor extra drukte.”
Een Almeerder die dinsdag zijn paspoort wilde verlengen kreeg te horen dat hij tot 7 juni geduld moet hebben. “Dat vind ik onbegrijpelijk. Hoe moet dat straks als het vakantieseizoen weer begint?”
De gemeentelijke woordvoerder verwacht dat de problemen tegen die tijd zijn opgelost. “De zieken zullen terugkeren en momenteel zijn we nieuw personeel aan het opleiden. Die verwachten we binnen twee weken te kunnen inzetten. Dan kunnen we ook de achterstanden gaan inhalen. Maar momenteel is het roeien met de riemen die we hebben.”

Vorig jaar

Vorig jaar waren er ook al problemen met de wachttijden bij Burgerzaken, na de ‘drukste zomer ooit’. Vergeleken met het jaar daarvoor werden er in de zomermaand juli 38 procent meer rijbewijzen en 83 procent meer reisdocumenten aangevraagd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto