De omleiding blijft gelden tot het einde van de Floriade in oktober. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)
De omleiding blijft gelden tot het einde van de Floriade in oktober. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

‘Floriade slecht bereikbaar voor bewoners Filmwijk’

Algemeen

FILMWIJK - Bewoners uit de Filmwijk hadden zich verheugd op een bezoek aan de Floriade, maar zij zijn niet te spreken over de bereikbaarheid van het terrein. Zowel de nieuwe Weerwaterbrug als de zuidoever van het Weerwater blijven gedurende het evenement namelijk afgesloten voor fietsers en voetgangers.

“Veel bewoners van de appartementencomplexen aan het Weerwater hebben een Floriade-pas aangeschaft, om de wereldtentoonstelling waar wij op uit kijken te kunnen bezoeken”, vertelt bewoonster mevrouw Lundahl. “Dat die nieuwe brug vanuit de Filmwijk naar het Floriadeterrein niet open gaat snappen wij al niet, want waarom is die dan eigenlijk aangelegd? Maar dat ook de zuidoever van het Weerwater afgesloten blijft vinden wij helemaal onbegrijpelijk. Dat was ons ook niet duidelijk, tot bleek dat de hekken er nog steeds staan. Dit betekent dat wij echt een flink stuk om moeten fietsen en lopen. Dat is voor de veelal oudere bewoners ondoenlijk.” 

De Floriade heeft één hoofdingang, die wordt gemarkeerd door het kunstwerk de Naald. De bewoonster hoopt dat er toch nog iets kan worden gedaan om de Floriade beter bereikbaar te maken vanuit de Filmwijk. “Maak ook een ingang aan de andere kant. Dat moet toch op een of andere manier mogelijk zijn?”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto