Ana Carvalho is gefascineerd door de architectuur in Almere. (Foto: Ana Carvalho)
Ana Carvalho is gefascineerd door de architectuur in Almere. (Foto: Ana Carvalho)

‘De magie van architectuur’ in Casa Casla

Algemeen

STAD CENTRUM - In Casa Casla aan het Weerwaterplein worden van vrijdag 20 mei tot en met 19 juni fotografische werken tentoongesteld van de Almeerse fotografe Ana Carvalho. 

Ana Carvalho is een Almeers/Portugese beeldend kunstenaar, gevestigd in Lissabon en Almere. De afgelopen zeventien jaar heeft ze zich gefocust op digitaal ontwerp en strategie, waarbij ze zintuiglijke concepten verkent. Ana heeft haar werk op verschillende tentoonstellingen in Portugal, België, Frankrijk en Nederland gepresenteerd.

Lijnen en vormen

De expositie in Casa Casla toont fotografisch werk rond het thema architectuur. Ana zegt hier zelf over: “Toen wij in 2009 in Almere kwamen wonen, was het eerste wat me opviel de architectonische rijkdom van de stad. Vooral wat kleuren betreft en dan met name het rood, de kleur die mij zo fascineert. Op grond daarvan ben ik sindsdien ook in andere steden beter gaan letten op de lijnen en vormen van gebouwen, op hun geometrie. Het groeide bijna uit tot een obsessie, die me naar de abstractie en het wezen van structuren en details heeft gevoerd.”

Het werk van Ana zal gedurende een maand op afspraak te bezichtigen zijn. De vernissage van deze tentoonstelling is op donderdag 19 mei om 19:30 uur. 

Ontmoetingsplaats

Casa Casla, een ontmoetingsplaats van en voor Almeerders, is gevestigd aan het Weerwaterplein 3 in Almere Stad. De programmering bestaat onder andere uit exposities van lokale kunstenaars en debatavonden over actuele onderwerpen, met als doel Casa Casla een toegankelijke culturele broedplaats in de stad te laten zijn. Een plek waar Almeerders graag naar binnen lopen en hun activiteiten organiseren. Casa Casla programmeert dit jaar een serie tentoonstellingen van uiteenlopende Almeerse kunstenaars.

Meer informatie: http://www.casacasla.nl/

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto