Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Casa Casla herleeft met expositie Unpredicted II

Uit

STAD - Casa Casla, het voormalig gebouw van archtitectuurcentrum Casla aan het Weerwaterplein, herleeft met de tentoonstellingenreeks Unpredicted. Op 7 november start de tweede editie, met het thema: Kunstenaars kijken naar de stad.

“De stad is een aloud thema in de kunst. Toch is het onvoorspelbaar wat kunstenaars met het thema doen als ze out of the blue een beeld van de stad scheppen”, vertelt curator Ans van Berkum. “Hun eigen stad, waarmee ze zich verbonden voelen, of zomaar een stad met een sfeer die ze graag dichterbij willen halen.” Rondlopend door de ruimte blijkt dat de verschillende kunstenaars het onderwerp allemaal op hun eigen manier aanvliegen. Ze kijken naar de mensen in de stad, met hun verschillende achtergronden en emoties. Ze verbeelden steden zoals ze die voor zich zien in hun fantasie. Ze maken kleurpatronen van indrukken en vormen speciale gebouwen na in klei.

“De stad als samenleving, als bebouwde omgeving, of als biotoop waarin dieren en planten zich even goed manifesteren als mensen. Het komt allemaal aan bod”, aldus Van Berkum. Met werk van Lyla Carrillo Quan, Livia Dencher (de stad als jungle op doek), Els Franken, Teo Krijgsman, Ralph Noort, Albert Roozenburg, Esther Verdonk en Sietse van der Wal.

Workshops

Aan de tentoonstelling zijn ook diverse workshops gekoppeld. Zaterdag 14 november en zaterdag 13 december om 13.00 uur geeft Teo Krijgsman de fotografieworkshop ‘Jouw schaduw in de stad’. Lyla Carrillo Quan geeft zaterdag 21 november om 14.00 uur een workshop Fotografie en Identiteit en zondag 22 november om 14.00 uuur is de workshop Creatief Denken door Sietse van der Wal . Verder zijn er de fotografieworkshops Anders kijken naar de stad (Albert Roozenburg, 29 november 14.00 uur) en Spontaan spelen met beeld (Esther Verdonk, 12 december 14.00 uur). Deelname kost 5 euro en aanmelden kan via acquatornata@gmail.com

of 06-46405901.

De tentoonstelling Unpredicted II is van 7 november tot en met 13 december te bezoeken aan het Weerwaterplein 3, op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur, na aanmelding via acquatornata@gmail.com.

Geef daarbij naam, telefoonnummer, aantal personen en het gewenste tijdstip op. Wie zich niet tevoren meldt, kan zich melden bij de toegangsdeur, maar kan dan worden verzocht even te wachten. Toegang is gratis, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd. Zie ook

www.acquatornata.nl.

Plannen voor Kunsthuis

De expositiereeks Unpredicted wordt georganiseerd door Acqua Tornata (Weer Water, verwijzend naar de Almeerse stadsplas). Deze stichting is in 2013 opgericht om culturele projecten in Almere te organiseren. “Met deze tentoonstellingen willen wij het prachtige gebouw van het voormalige architectuurcentrum Casla een krachtige impuls tot herontwikkeling geven”, vertelt Ans van Berkum van Acqua Tornata (tevens voormalig directeur van het genoemde architectuurcentrum). “Wij willen proberen om van het leegstaande gebouw een Kunsthuis te maken met wisselende tentoonstellingen, waar ook lokale kunstenaars een plek vinden om hun werk te exposeren. De expositieserie Unpredicted is een warming-up.”

(Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto