Bestuursleden van de stichting Casa Casla: Jan Vogel en Brigitte Hylkema . (Foto: Almere DEZE WEEK)
Bestuursleden van de stichting Casa Casla: Jan Vogel en Brigitte Hylkema . (Foto: Almere DEZE WEEK)

Casa Casla aan Weerwaterplein. ‘Stad is toe aan deze ontmoetingsplek’

Algemeen

ALMERE – Casa Casla aan het Weerwaterplein (bij het Deventerpad) ontwikkelt zich razendsnel als cultureel en maatschappelijk centrum. “Het is een podium voor alle stemmen uit de stad zegt Jan Vogel, voorzitter van de Stichting Casa Casla.

Door Robert Mienstra

“We streven ernaar dat Casa Casla een soort Pakhuis de Zwijger zoals in Amsterdam wordt”, zegt Vogel, “maar wij zijn en worden niet elitair.” In het gebouw hebben het CultuurFonds, Avanti en Kleur in Cultuur op de eerste verdieping een vaste werkplek gevonden. In de ontmoetingsruimte gaan na de vakantie tal van organisaties hun evenementen houden zoals Discussiëren kan je leren, KetiKoti, de Stads coöperatie en Jongeren van de stichting James. “Verder verhuren we de zaal aan de Flevocampus, het Broodfonds de Groene Reus en tal van Politieke Partijen”, licht Vogel nader toe. En niet te vergeten, de Stadsgesprekken van iedere eerste dinsdag van de maand.”

Zwaartepunten

Casa Casla heeft drie zwaartepunten in de programmering: het culturele podium om talent de kans te geven zich te presenteren. Als tweede Stemmen in de Stad, een platform voor bijeenkomsten op initiatief van verschillende in Almere woonachtige groepen, en Burgerschapsvorming en politiek debat.
“Het is ook anders samen te vatten”, zegt Vogel. “Casa Casla luistert, exposeert, verdiept, leest en is letterlijk in de buurt. Dat laatste is nog een droom die we willen realiseren, om samen met de buurt Stedenwijk activiteiten ta gaan ontwikkelen.”

Buitenoptredens

Een andere droom is om het terrein naast het gebouw Casa Casla gaan te ontwikkelen. “De traptreden vormen al een tribune zodat we hier buitenoptredens kunnen organiseren”, zegt Vogel. “Uiteraard beginnen we daar pas mee als we met de omwonenden en de ondernemers van het Deventerpad hebben overlegd. Zij moeten erachter staan en er voordeel uit kunnen halen.”

7 juni derde stadsgesprek over beheer en onderhoud van de stad

Geef de wethouder jouw wensenlijst voor Beheer & Onderhoud van de stad

Casa Casla houdt dinsdagavond 7 juni voor alle inwoners een stadsgesprek over beheer en onderhoud van de stad. De deelnemende bewoners gaan een ‘boodschappenlijstje’ maken voor de wethouder van wat er moet gebeuren in de stad bij beheer en onderhoud. Die krijgt de volgende dag de lijst in zijn postvak.

Het onderwerp beheer en onderhoud wordt ruim genomen: niet alleen losliggende stoeptegels, maar ook gebouwen, wegen, wijkonderhoud, groen en handhaving kunnen aan de orde komen. Net als zaken die nodig in de stad vervangen moeten worden.

Met dit derde stadgesprek gaan de bewoners de gemeenteraad en de wethouder aan het werk zetten.

Stadsgesprek Beheer en onderhoud

Casa Casla
Weerwaterplein 3 (bij Deventerpad)
Dinsdag 7 juni
Inloop 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur
Gratis aanmelden: info@casacasla.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto