Staat dit Almere te wachten door hoge aantal vacatures? (Foto: AdobeStock)
Staat dit Almere te wachten door hoge aantal vacatures? (Foto: AdobeStock)

Aantal onderwijsvacatures in Almere weer hoog

Algemeen

ALMERE – In Almere staan opnieuw een hoog aantal onderwijsvacatures open. Op dit moment moeten er nog 123 vacatures vervuld worden. In juni 2021 was dat aantal 134.

Door Robert Mienstra

De Almeerse Scholengroep kent nu 79 vacatures verdeeld over primair en voortgezet onderwijs. Dat ik evenveel als vorig jaar. Bij Het Baken zijn zes vacatures, bij Prisma (voor christelijk basisonderwijs) 21, Passend Onderwijs vier en bij Eduvier (speciaal onderwijs) dertien.

Lerarentekort

Het grote aantal vacatures in het Almeerse onderwijs is de laatste jaren een trend. Het lerarentekort slaat al langer toe in de stad. Almere kent een noodplan Lerarentekort dat dateert uit april 2020. ‘De voorspelling is dat het tekort tot 2024 op zowel landelijk niveau als in Almere zal blijven toenemen. De toename komt door zowel de vraag naar leerkrachten door leerlingengroei als door een afname van het aanbod aan leerkrachten.
Deze toename van het tekort is in Almere groter dan op landelijk niveau en hoger dan in de meeste andere grote steden. Veel vacatures zijn ook nog eens verborgen. Er staan nu al vaak personen voor de klas die geen leerkrachten zijn, en dus onbevoegd. Die staan niet als officiële vacatures te boek.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto