Kunstwerk De Krokodil in het Stadswerfpark in Haven. (Foto: aangeleverd)
Kunstwerk De Krokodil in het Stadswerfpark in Haven. (Foto: aangeleverd)

Teleurstelling bij bewoners over verdwijnen krokodil in Haven

Algemeen

HAVEN – Het populaire beeld De Krokodil van kunstenaar Johanna Braeunlich dreigt te verdwijnen uit Haven. Dit tot grote teleurstelling van bewoners, kinderen en de kunstenaar zelf. Het kunstwerk heeft volgens woningbouwvereniging De Alliantie te veel te lijden van vernielingen door hangjeugd en moet daarom verdwijnen.

Door Robert Mienstra

“Dat doet ons echt verdriet. Voor ons hoort de krokodil bij een ritje naar Haven Centrum. Met mijn kinderen ga ik altijd even kijken hoe het gaat. We kunnen niet begrijpen dat hij geen fatsoenlijke plek krijgt in Haven omdat hij door anderen gemolesteerd wordt”, schrijft een omwonende aan deze krant.

Cultureel erfgoed

Kunstenaar Johanna Braeunlich is eveneens teleurgesteld dat het beeld dat in 2011 werd geplaatst moet verdwijnen. “Het hoort officieel bij het Flevolands cultureel erfgoed. Dat gooi je toch niet zomaar weg? Ik weet dat veel inwoners en kinderen van het beeld houden. Het wordt inderdaad regelmatig door hangjongeren vernield, maar steeds repareer ik het. Waarom wordt er geen cameratoezicht geplaatst? Dan laten ze het vernielen wel.”
Voor Braeunlich is verplaatsen naar een veiliger locatie ook een optie: “De Alliantie wil de sokkel graag behouden om een nieuwe mogelijke bestemming ervoor te zoeken en het beeld laten verwijderen. Ik zou zeggen plaats de sokkel dan meteen samen met beeld ergens anders in Haven en zorg ervoor dat de bewoners en kinderen ervan kunnen blijven genieten.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto