Afbeelding

Portretten van Christian Wisse in Casa Casla

Algemeen

Portretten van Christian Wisse in Casa Casla

ALMERE - Vanaf vrijdag 17 juni tot en met dinsdag 12 juli worden de keramische portretten van  Christian Wisse geëxposeerd in Casa Casla aan het Weerwaterplein.

Gezichten, emoties en menselijke figuren vormen de rode draad in de beelden van de Almeerse kunstenares. De stap naar keramisch geglazuurde portret-tegels is voor haar dus niet zo groot. “Wel nieuw voor mij is de techniek van het tweedimensionale tekenen en schilderen. Met glazuur, dat wel.”, aldus Wisse. Ik heb het werk ‘I Try’ genoemd. Ik probeer te schilderen en te tekenen, maar vooral probeer ik mensen echt te zien. De uitdrukking op al die gezichten, lukt het me om dat over te brengen?”

De veelheid van de gezichten is een ander belangrijk punt voor Wisse. “Het intrigeert mij dat kleine verschillen in een uniform gegeven zo veel uitmaken, álles uitmaken eigenlijk. Het is het verschil tussen jou en mij, de ene persoon en de andere persoon. We hebben allemaal twee ogen, een neus en een mond, in die zin zijn wij allemaal hetzelfde. Tegelijkertijd zijn we ook zó anders.”

Vorig jaar zijn de portretten tijdens de NVK Keramiek Triënnale 2021 in het Coda in Apeldoorn tentoongesteld. “Helaas is de tentoonstelling door corona niet één dag te zien geweest. Daarom ben ik erg blij dat ik in Casa Casla de gelegenheid heb gekregen de portretten nog eens te tonen.”

De tentoonstelling wordt zondag 19 juni geopend tussen 15.00 en 18.00 uur, met om 16.00 uur een gesprek met Christian Wisse. Zondag 26 juni is Casa Casla open en is Christian Wisse aanwezig van 12.00 -17.00 uur en zondag 10 juli van 12.00 -17.00 uur. Verder is de tentoonstelling te bezoeken op afspraak (via info@casacasla.nl)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto