Vorige week lukte het werklieden niet om het straatnaambordje te verwijderen. Nu is het alsnog van de muur gehaald. (Foto: Michelle Friedländer)
Vorige week lukte het werklieden niet om het straatnaambordje te verwijderen. Nu is het alsnog van de muur gehaald. (Foto: Michelle Friedländer)

Straatnaambordje Bob Friedländer alsnog verwijderd

Algemeen

HAVEN - Bob Friedländer is boos omdat de gemeente Almere het straatnaambordje heeft verwijderd dat hij van Kamp Seedorf cadeau had gekregen voor zijn 80ste verjaardag. Het kunstenaarscollectief had het bordje met de tekst ‘Bob Friedländeravenue’ begin maart op de gevel van een elektriciteitshuisje aan de Achterwerf geplaatst, als eerbetoon aan de jarige oud-persfotograaf. Volgens Friedländer is het bordje verwijderd zonder dat hij daarvan op de hoogte is gesteld.

“Een sjieke eigen avenjuu voor de origineelste, echtste en allerkleinste grote inspirator van Kamp Seedorf: fotograaf en ALLY-pionier Bob Friedländer”, schreef het collectief begin maart in een felicitatie op Facebook, nadat zij het straatnaambordje hadden geplaatst. Vorige week zag Friedländer al hoe werklieden het bordje probeerden te verwijderen op last van de naamgevingscommissie van de gemeente Almere. “Toen kregen ze het bordje echter niet los en zijn ze er weer vandoor gegaan”, aldus Friedländer. Nu is zijn bijzondere verjaardagscadeau alsnog weggehaald, zonder dat hij daarover bericht heeft gehad. “Bord stuk, muur stuk, ik stuk... De procedure liep nog”, reageert Friedänder.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto