(Foto: Marissa Brul)
(Foto: Marissa Brul)

Kinderen als bazen van de stad in voorstelling BAZEN

Algemeen

ALMERE - ‘Op een dag, dan zijn wij de bazen van de stad, dan doen wij het beter dan het was!’ Deze boodschap, verwerkt in een zelfgeschreven rap, hadden Almeerse kinderen het afgelopen weekend voor de 220 bezoekers van de wandelvoorstelling BAZEN.

Kleur in Cultuur, theaterproducenten van Groot Wild, theaterschool Wilde OOGST en het kinderwerk van de Schoor kijken terug op een zeer geslaagd weekend. Het gebied rondom het Weerwaterplein, met cultuurhuis Casa Casla als beginplek, vormde het decor deze wandelvoorstelling. In BAZEN lieten 43 Almeerse kinderen zien en horen wat zij als baas van de stad Almere zouden doen.

De deelnemende kinderen hebben deelgenomen aan verschillende workshops van Kleur in Cultuur verspreid door de stad. Wat er in die workshops gemaakt is, was uiteindelijk in de voorstelling te zien. Van spoken word, digital art en rap, tot een live band, brassband en beeldende kunst.

Het publiek werd door de jeugdige acteurs langs de verschillende onderdelen van de voorstelling geleid. Zij lieten de zogenaamde toekomstige bouwplannen rondom het Weerwaterplein zien. Maar, er kwamen steeds groepen kinderen tussendoor die hun éigen plannen voor de stad verkondigden. Van meer natuur, goedkoper eten tot aan gratis snoep, gelijkheid in de samenleving, ze hadden allemaal een duidelijke boodschap: ‘Genoeg gepraat! Wij zijn de toekomst, doen jullie mee?’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto