Afbeelding

Flevolandse kinderen schitteren in voorstelling Schoonschip

Uit

STAD CENTRUM - Het Almeerse theatergezelschap Vis à Vis en muziekensemble Black Pencil spelen deze week de voorstelling Schoonschip ter gelegenheid van de opening van de Floriade. Een spektakelstuk met live muziek en een spectaculair decor, speciaal gemaakt ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling. Zo’n 200 Flevolandse kinderen van zes theater- en dansscholen stalen woensdagavond de show tijdens de eerste uitvoering op de Esplanade.

Woensdagavond was de eerste show voor een volle tribune op de Esplanade. Schoonschip wordt ook op 15 en 16 april ook nog gespeeld. Kaarten zijn niet meer verkrijgbaar, maar de voorstelling is op groot scherm te zien tijdens het Terrassenfestival in Almere Centrum.

Het stalen decor is gebouwd op een drijvend ponton in het Weerwater en verbeeldt een vervuilende fabriek, waar medewerkers onder erbarmelijke omstandigheden hun werk doen. De directeur ziet vooral het grote geld, maar de nieuwe generatie kan het niet langer aanzien. In navolging van één dapper meisje, trekt een grote groep jongens en meisjes ten strijde. Het is een indrukwekkend gezicht wanneer zij massaal de hele speelvloer en vervolgens ook de fabriek in beslag nemen. Samen laten zij zien dat het ook anders kan. 

Douwe Hibma, van DoorDouwe Theatervormgeving, maakte op duurzame wijze het imposante en inventieve decor van Schoonschip. Het Almeerse muziekensemble Black Pencil schreef de muziek en speelde die ook live tijdens de voorstelling. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto