Hengelsport is veel meer dan alleen dierenleed, zegt HSV Almere. (Foto: aangeleverd)
Hengelsport is veel meer dan alleen dierenleed, zegt HSV Almere. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe coalitie ziet hengelsport als dierenleed

Algemeen

ALMERE – Hengelsportvereniging HSV Almere is verbijsterd dat het nieuwe college, met de Partij voor de Dieren, niet langer de hengelsport wil faciliteren. “Ik denk dat de overige zes coalitiepartners niet in de gaten hebben gehad wat de consequenties zijn.”

Door Marcel Beijer

HSV-secretaris Paul Maasen ziet de hand van de Partij voor de Dieren (PvdD) in deze passage. “Deze partij heeft een erg smal perspectief als het om vissen gaat. Ze noemen het ‘dierenleed’, ook al is daar geen wetenschappelijk bewijs voor. We nemen bovendien onze verantwoordelijkheid. Leefnetten, waar vissen op elkaar gestapeld liggen, zijn bijvoorbeeld verboden. Dat geldt ook voor vissen met weerhaken. Maar de PvdD zet ons weg als een club die aan ‘hengeljacht’ doet. Dat is erg kort door de bocht. Sportvissen is veel meer dan dat.” Maasen wijst op het maatschappelijk belang van de hengelsport. “We zijn met 6200 leden de grootste vereniging van Flevoland. Veel Almeerders vinden ontspanning op hun vissersstekkie. Het leidt aantoonbaar tot vermindering van depressie en stress.“ Ook werkt de vereniging samen met maatschappelijke instanties. 

Mindervaliden

Minstens zo belangrijk is volgens Maasen het belang van vissen voor ouderen en mindervaliden. “Dat is nota bene in het Sportakkoord opgenomen. Maar in Almere is er een tekort aan plekken voor deze doelgroepen. We hebben als HSV Almere zelf 20.000 euro geïnvesteerd in een visplaats die goed bereikbaar is met een rolstoel. Als de coalitie dus niet meer wil faciliteren wordt die groep gepasseerd.”

Ringeloren

Maasen vreest dat de overige zes partijen in de Almeerse coalitie zich hebben laten ringeloren door de PvdD. “Ik denk dat ze geen idee hebben wat HSV Almere allemaal doet en dat ze toch wel geschrokken zijn van de gevolgen als je niet meer wilt faciliteren. Na het zomerreces hebben we al gesprekken gepland met D66, CDA en VVD. De VVD gaf al aan dat er mogelijkheden zijn bij de uitvoering van het beleid”.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto