De steiger is behoorlijk beschadigd. (Foto: aangeleverd)
De steiger is behoorlijk beschadigd. (Foto: aangeleverd)

Vernielingen aan visplaats mindervaliden

Algemeen

ALMERE – Onbekenden hebben vernielingen aangericht aan de mindervaliden visplaats aan de Von Draisweg nabij sportpark Fanny Blankers-Koen. 

Hengelsportvereniging HSV Almere is ontstemd over de vernielingen aan de visplaats die ze zelf bekostigd hebben en die 20.000 euro heeft gekost. ‘Wij spannen ons in om dergelijke visvoorziening voor senioren en mindervaliden te blijven realiseren, wetende dat deze (steeds groter wordende) groep sportvissers hier erg blij mee is’, meldt de vereniging op haar site. 

Beschadigd

De visplaats is behoorlijk beschadigd. De biggenruggen (drempels) zijn losgetikt  en het parkeerbord met de bekende letter ‘P’ daarop kromgebogen en in het water gegooid.‘Waarom?’, zo vraagt Paul Maasen van de vereniging zich af. “We hebben deze visplaats zelf bekostigd. Dit is voor ons heel zuur.”

Maasen heeft geen idee wat de reden is voor de vernieling. “Eigenlijk willen we het ook niet weten en we hoeven zelfs geen tips over de dader(s). Als je zo kansloos in het leven staat is er meestal toch geen eer meer aan te behalen.”

Coalitieakkoord

Het is de tweede onheilstijding voor de visvereniging. In het coalitieakkoord van het nieuwe college, met daarin de Partij voor de Dieren, staat dat Sportvissen niet langer door de gemeente zal worden gefaciliteerd ‘vanwege het dierenleed dat het tot gevolg heeft’. Dat leidde tot verbazing bij een aantal politieke partijen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto