Drukte op de Floriade (Foto: Almere DEZE WEEK)
Drukte op de Floriade (Foto: Almere DEZE WEEK)

Tuinbouwsector roept op tot steunactie Floriade

Algemeen

ALMERE – De tuinbouwsector start een steunactie voor Floriade Expo 2022 in Almere. Onder de naam #LoveFloriade wordt een roadtour  door Nederland georganiseerd.

Door Marcel Beijer

De tuinbouwsector presenteert zich nadrukkelijk op de wereldtuinbouwtentoonstelling. ‘Een park om trots op te zijn’, laat de organisatie weten. Maar… ook een park dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken.’ Daarbij wordt uiteraard gedoeld op de tegenvallende belangstelling. Daarom doet de sector een beroep op ‘alle kwekers van bloemen, planten, groente, fruit en boomkwekerijproducten’ om in actie te komen 

#LoveFloriade

Van donderdag 11 augustus tot en met zondag 14 augustus organiseert een gelegenheidscoalitie van Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis een ludieke roadtour door Nederland. De boodschap: #LoveFloriade. Daarmee willen ze de Floriade een hart onder de riem steken met als doel dat het publiek Floriade weer in het hart sluit.

Roadtour

Tijdens de roadtour worden allerlei middelen ingezet. Maar ook wordt de kans geboden aan de hele branche om aan te haken. De sector zou kunnen helpen door een product ter beschikking te stellen dat tijdens de roadtour kan worden uitgedeeld aan het publiek. Maar ook andere ideeën zijn welkom. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Royal FloraHolland via carolinejanknegt@royalfloraholland.com, ov via jdb01@barendsen.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto