Walter Hubers van Triple F Security & Services. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Walter Hubers van Triple F Security & Services. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Directeur Triple F Security: ‘Qua incidenten loopt het zeker op rolletjes op Floriade’

Algemeen

ALMERE – In het paviljoen Food Forum bij de Floriade vertelt Walter Hubers, eigenaar Triple F Security & Services, wat zijn bedrijf doet aan beveiliging bij de Floriade. “Net was er nog een ambulance op het terrein. Die hebben we begeleid, niemand had er last van”, zegt Hubers.

Door Robert Mienstra

Door Robert Mienstra

“We zorgen voor de parkbeveiliging. Daarbij doen we ook de beveiliging van de optredens op het hoofdpodium en de bezoeken van bijvoorbeeld ambassadeurs en regeringsleiders”, zegt Hubers. “Triple F is hier 24 uur per dag zeven dagen in de week aanwezig. We werken vanuit een centrale post op het terrein. Daarbij maken we gebruik van meerdere camera’s verspreid over het tentoonstellingsterrein.”

Fiets

“Overdag staan er mensen van ons bij de ingang en er rijden beveiligers op de fiets over het park. Dat is wel nodig omdat het terrein natuurlijk enorm groot is. Op de fiets ben je heel snel bij een incident. Gelukkig valt het aantal incidenten mee op de Floriade”, vertelt Hubers. “We hebben een wat oudere doelgroep. Daardoor hebben we voornamelijk EHBO-situaties. Als er iemand gevallen is zien we dat meteen op camera en kunnen dan de hulpverlening inschakelen. Als er een ambulance nodig is, dan begeleiden we die over het terrein. Maar mensen kunnen ook naar de EHBO in het park of verwezen worden naar de huisartsenpost. Uiteindelijk valt het aantal incidenten enorm mee. Gelukkig – afkloppen – hebben we hier ook nog geen reanimatie gehad.”
In het Flora-zorgcentrum op de Floriade gebeurt ook af en toe wat waarbij ondersteuning nodig is. “Enkele keren was daar een huisarts nodig of een ambulance. Ook die begeleiden we dan. Dan kan overdag of ’s nachts zijn”, zegt Hubers.

Firm, fair en friendly

Het beveiligingspersoneel van Triple F zorgt niet alleen voor de veiligheid. Hubers: “Je ontkomt er niet aan dat bezoekers vragen aan de beveiliger over het evenement stellen. Ze hebben de terrein-oriëntatie in de vingers. De hoofdtaak is natuurlijk de beveiliging, maar we verlenen zeker ook een stukje service. Dat wordt zeer gewaardeerd door de bezoekers. Op ons vestigingsgebouw staat Firm, fair en friendly, kort samengevat klantvriendelijk. Dat stralen we hieruit. We melden ook als er bijvoorbeeld bordjes kapot zijn. Als we constateren dat er een toiletbril stuk is of verlichting defect is dan geven we dat ook door aan de juiste instantie van Floriade. Zo helpen we met alle teams eraan mee dat de bezoeker een fijne ervaring heeft.”

‘Triple F Security  & Services

Trjple F is een beveiligingsbedrijf – onder meer gevestigd in Almere - dat werkzaam is in de evenementen- en reguliere beveiliging. Dat kan een evenement zijn van één dag of zoals bij de Floriade van een half jaar, 24 uur per dag. Er werkt een poule van 45 personen bij de Floriade, waarvan er 12 steeds in roulatie daadwerkelijk bij de Expo zijn.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto