(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Harloopevenement op Floriade

Sport

FLORIADE - Op het expoterrein van de Floriade wordt zaterdag 3 september een hardloopevenement voor de inwoners uit Almere en Flevoland georganiseerd. Het gaat geheel over het expoterrein van de Floriade 2022 langs de diverse paviljoens van de nationale en internationale deelnemers. 

Het evenement vindt plaats na sluitingstijd is geheel verkeersvrij en loopt over verharde paden. De organisatie laat weten dat het motto Floriade - Growing Green Cities – aanleiding is voor het hardloopevenement. In een gezonde stad woont en eet men gezond en daar is gezond bewegen een onderdeel van. 

De loop is voor hardlopers die 5 of 10 kilometer kunnen rennen (1 of 2 rondjes over het Floriadeterrein). Kinderen - met of zonder begeleiding – kunnen 1 of 2 kilometer rennen. Verder kunnen ook sportieve wandelaars kunnen meedoen en de route wandelend afleggen. Supporters zijn eveneens welkom om de sporters aan te moedigen en tegelijkertijd de Floriade expo te bezoeken. Er is een beperkt aantal deelnemers. 

Vrijwilligers gezocht

De organisatie vraagt vrijwilligers voor onder andere ontvangst sporters en supporters bij de ingang van de Floriade, garderobe, parkoers begeleiding, drank en verzorgingsposten en uitreiking van herinneringen bij de finish. Wie wil helpen kan een mail sturen naar c.g.m.sosef@gmail.com

Informatie

Zaterdagavond 3 september 2022, 19:00 uur en 19:30 uur
Inschrijven via https://forms.office.com/r/uQNbiZyY7y
Voorinschrijven tot en met 1 september 2022, of tot de inschrijflimiet is bereikt
Kosten: Kidsrun 1 en 2 km € 3,50, volwassenen 5 en 10 km € 12,50        

Na inschrijving kunnen de startnummer opgehaald worden bij Run2Day,  Metropolestraat 23 1315 KK Almere. Op vertoon van het startnummer is er toegang op het Floriade-terrein.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto