(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Renaissanceschool gestart op geheime locatie

Algemeen

ALMERE – Bij de start van het nieuwe schooljaar is in Almere ook de veelbesproken Renaissanceschool van start gegaan. Een ‘handvol’ leerlingen krijgt les op een geheime locatie.

Volgens voorzitter Ralf Dekker van de Tocquevillestichting, waar de school onder valt, worden momenteel nog gesprekken gevoerd met ouders. Hij verwacht dat het aantal leerlingen nog zal toenemen.  “In deze prille fase zoeken we geen landelijke publiciteit, maar bouwen we rustig verder”, laat Dekker weten. “We concentreren ons nu eerst op Almere waar het de opbouw van een particulier schooltje betreft. Als dat voldoende loopt gaan we in de andere gemeenten van start. Daarnaast zijn we hard bezig om voldoende handtekeningen te verzamelen om een staatsgefinancierd initiatief op te richten en het Renaissance onderwijs ook kosteloos aan te kunnen bieden.”

Forumschool

Een Renaissanceschool komt uit de koker van de politieke partij Forum voor Democratie en wordt daarom ook wel Forumschool genoemd. In juni was er informatiebijeenkomst waar zo’n 45 belangstellenden op af kwamen. De oprichters zijn van mening dat de kwaliteit van onderwijs in Nederland niet goed is en dat de overheid indoctrineert. 

Criticasters vrezen juist dat de Renaissanceschool kinderen indoctrineert met het gedachtegoed van de partij van Thierry Baudet en vinden dat de school verboden zou moeten worden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto