De hippiemarkt tijdens Zomer in Haven werd druk bezocht. (Foto: aangeleverd)
De hippiemarkt tijdens Zomer in Haven werd druk bezocht. (Foto: aangeleverd)

Eerste twee weken Zomer in Haven met succesvolle hippiemarkt

Algemeen

HAVEN CENTRUM - De organisatie van Zomer in Haven is blij met de geslaagde eerste hippiemarkt in Almere Haven. “Er klonken alleen maar positieve geluiden door de aanwezigheid van vele kramen die zich uitstrekten door heel het centrum, tot en met de Havenkom. De lokale ondernemers merkten het meteen en pikten hun graantje mee.”

De restaurants waren overvol en mensen stonden te wachten op hun beurt. “Tot op het laatste moment kamen vragen via social media binnen of het inderdaad zou doorgaan en zo groot zou zijn. De verwachtingen werden overtroffen door de massale aanwezigheid van Havenaren, Flevoland, Amsterdammers, Gooistreek en zelfs uit Groningen.”

Ondernemers zeer tevreden

“We hebben zeker net zoveel ijs verkocht als op het Almere Haven Festival”, vertelt IJssalon Mariola. “Wat een sfeer, wat een gezelligheid en leven,” reageert De Oranjerie. Ook Vossius Kindermode op de Markt kijkt tevreden terug: “Wat een geweldige markt. Ik heb genoten en heel veel verkocht, hopelijk volgend jaar weer.” 

Gevarieerd aanbod voor vakantievierders

De organisatie heeft ervoor gekozen om de laatste twee weken van de zomervakantie in het teken te laten staan van kinderen, jonge stellen met kinderen en ouderen. Met waterpret, kinderknutselen, ouderenactiviteiten, klassieke muziek, springkussens, Nederlandstalige muziek, Ibiza loungemuziek met live sax in de havenkom en smartlappen, live band op de Brink. Er was een openluchtbios op de Markt en er werden spectaculaire flyboard shows gegeven in de havenkom.

Komend weekend botters, bierproeverij, live-optredens en antiekmarkt 

Op vrijdag 2 september komen ook de botters weer aan in Haven. Na hun race op het Gooimeer leggen ze aan, onder het gezang van het Shantykoor Almere. Je kunt je dorst meteen lessen bij de bierproeverij die er het hele weekend is. Op zaterdag 3 september en zondag 4 september kun je tijdens het muntjesvaren meevaren op de botters tegen een kleine vergoeding. 

Het wordt ook een muziekweekend met op vrijdag 3 september in de havenkom vanaf 17:00 uur live artiesten, zoals Jason Bouman met band, Mits & Del Prado en DJ Hans Travolta. Zaterdag 4 september is er het Shantyfestival met drie shantykoren die door het hele centrum rouleren en uiteindelijk rond 14:00 uur hun samenzang in de havenkom hebben. Vanaf 15:00 hoor je de brassband Almere, Groove Society band, The Alex Manputty cover sensatie en Kingdom of Desire - a TOTO tribune band!

Zondag 4 september is er de brocantemarkt, hoor je vanaf 13:00 uur klassieke ensembles rondlopen en is er een optreden van de Bertus bigband.

Kijk voor het exacte programma op zomerinhaven.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto