Het pand van de Cornelis Lelysgroep. (Foto: Facebookpagina)
Het pand van de Cornelis Lelysgroep. (Foto: Facebookpagina)

Renaissanceschool ontvangt dreigbrief

Algemeen

ALMERE – De in Almere gevestigde Renaissanceschool heeft een dreigbrief ontvangen met de tekst ‘Fascisten opgerot!!’ De school had de locatie lange tijd geheim gehouden, maar blijkt gevestigd te zijn in het pand aan het Scoutingpad 6, van de Scoutinggroep Cornelis Lely.

De particuliere Renaissanceschool wordt ook wel ‘Forumschool’ genoemd omdat het gebaseerd is op het gedachtengoed van Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie. Het is de bedoeling dat er meerdere Renaissancescholen in het land komen, de primeur was voor Almere. Er zouden vier leerlingen zijn opgegeven. Er staat één  docent voor de klas. De schoolleiding wilde de locatie geheim houden uit vrees voor escalatie. Met het ontvangen van de dreigbrief is die vrees bewaarheid. De redactie heeft om een reactie van het schoolbestuur gevraagd, alsmede een vertegenwoordiger van de Scoutinggroep. Die hebben nog niet gereageerd.

Niet blij

Ondertussen laten bronnen binnen de scoutinggroep weten dat een aantal betrokkenen niet blij zijn dat het scoutingpand wordt gebruikt door de school. Ze willen dat het bestuur de huurovereenkomst vernietigd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto