Drie broers halen tijdens een routineverhuizing de gekste capriolen uit. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Drie broers halen tijdens een routineverhuizing de gekste capriolen uit. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Familiebanden op de proef gesteld in slapstick-comedy Vis à Vis

Algemeen

POORT – In de nieuwe theatertent van Vis à Vis ging donderdagavond de voorstelling Fragile in première. Een intieme slapstick-comedy met knappe stunts, strakke timing en mysterieuze taferelen, waarbij slim gebruik is gemaakt van het gerecyclede decor van Schoonschip, de openingsvoorstelling die Vis à Vis maakte voor de Floriade.

Drie stuntelende verhuizers, tevens broers, van de firma Kracht & Zn. maken er een zooitje van als ze het huis van een overleden muzikant moeten leeghalen. De voormalige bewoner ziet met lede ogen toe hoe er met zijn spullen wordt omgesprongen. Met opzwepende muziek weet hij de broers tegen elkaar op te zetten om zo de verhuizing te dwarsbomen. Terwijl hun vader via de telefoon de druk nog eens extra opvoert, worden de breekbare familiebanden flink op de proef gesteld tijdens deze ‘routineverhuizing’. De spullen vliegen door de ruimte, waarbij zelfs de urn met as niet blijft gespaard, en de broers gaan stevig met elkaar op de vuist. Tot de situatie compleet uit de hand loopt. 

Fragile is het regiedebuut van Gerold Guthman (een van de vaste acteurs van Vis à Vis). De voorstelling wordt nog gespeeld tot en met 29 september, maar is volledig uitverkocht.

Uit de krant