Woonzorgcentrum Floria op het Floriadeterrein. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)
Woonzorgcentrum Floria op het Floriadeterrein. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

Bezoek geweerd bij woonzorgcentrum Flora op Floriadeterrein

Algemeen

FLORIADE – Mensen die een bezoek willen brengen aan de bewoners van woonzorgcentrum Flora op het Floriadeterrein worden door de beveiliging van de Floriade tegengehouden. Een bezoek aan Flora is nu niet meer mogelijk.

Door Robert Mienstra

“We moesten nog steeds gebruik maken van onze passen, maar van familie en medewerkers zijn die gedeactiveerd”, zegt Frederique Mensink van de Zorggroep Almere. “Iedereen wordt door de beveiliging tegengehouden, terwijl de afspraak was dat de bewoners van Flora te allen tijde bezoek mogen ontvangen.”

Hulpdiensten

Ook maakt de Zorggroep zich zorgen over de bereikbaarheid van het centrum voor hulpdiensten. “We gaan daarover in gesprek, maar het is onduidelijk hoe dat nu geregeld is, zegt Mensink. “We waren in gesprek met de gemeente, dat was een goed overleg, maar nu het terrein overgedragen is aan de projectontwikkelaar is er onduidelijkheid. Ook weten we niet hoe het zit met het parkeren bij Flora. Afspraken worden niet meer nagekomen, terwijl op papier alles is geregeld.

Verlichting

Voor medewerkers van Flora die op de fiets naar hun werk gaan is het ook niet meer prettig. “De verlichting van de fietspaden rondom het Floriadeterrein staat niet meer aan. De medewerkers moeten nu in het aardedonker naar hun werk.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto