De informatieavond zorgde voor een volle zaal met filmwijkbewoners (Foto: Almere DEZE WEEK)
De informatieavond zorgde voor een volle zaal met filmwijkbewoners (Foto: Almere DEZE WEEK)

Filmwijkbewoners tevreden over plannen rondje Weerwater

Algemeen

FILMWIJK – Bewoners van Filmwijk zijn tevreden met de nieuwe – wat soberder – plannen voor het rondje Weerwater langs hun flats. Dat bleek tijdens de bewonersbijeenkomst die de gemeente dinsdagavond had georganiseerd. Wel zijn er zorgen over mogelijke hangjeugd op de nieuwe ontmoetingsplekken die worden aangelegd.

Door Robert Mienstra

Het Fongerspad langs het Weerwater wordt flink aangepakt. Op vier plekken worden rustpunten met zitplekken aangelegd. De plek met de fruitbomen tegenover het Lumièrestrand krijgt zitbanken en extra paadjes zodat er een overzichtelijk uitzichtpunt over het Weerwater gerealiseerd wordt.
Iets verderop komt een tweede rustpunt met bankjes en kleurrijk groen. In het midden komt een grotere, centrale ontmoetingsplek met een lage steiger met zitbanken en ook weer kleurrijk groen, en iets zuidelijker komt een ook wat kleinere zitplek met groen. De steiger bij de centrale ontmoetingsplek is bedoeld voor kano’s en rubberbootjes en absoluut niet voor grotere boten. Op aanleggen door waternomaden zal worden gehandhaafd.

Fietspad

Verder zullen de zitplekken en het Fongerspad goed verlicht worden met duurzame led-verlichting. Er komen twee paden. Het fietspad zal verbreed worden in de stijl van het fietspad Fongerspad noord. De wandelroute krijgt de stijl rondje Weerwater zoals dat al bestaat in Stedenwijk en langs het Lumièrepark.
De rietkraag zal intensiever beheerd worden om zo meer uitzicht te krijgen op het Weerwater. Door de verbreding van het Fongerspad zullen wel de knotwilgen langs het Weerwater verwijderd worden. De bewoners hadden daar vrede mee, omdat het pad nu niet dichter bij hun woningen, maar juist dichter bij het Weerwater komt te liggen.
Ook zal er intensiever gemaaid worden, maar er komen wel bloem- en kruidenperken in de grasvelden om zo de insecten en vlinders aan te trekken.

Budget

Het oorspronkelijke plan om op drie punten steigers aan te leggen, gaat niet door omdat dat buiten het budget is gevallen doordat de kosten afgelopen periode zijn gestegen. Ook de bootcampplek iets ten noorden van het Sturmeypad is om financiële redenen voorlopig uitgesteld. Al met al waren de bewoners tevreden met de plannen van de gemeente. De ambtenaren kregen zelfs applaus voor hun plannen.

Zorgen

Toch waren er wel zorgen bij de bewoners. Ze vertelden dat ze veel last hebben van lawaaiige brommers die over het Fongerspad scheuren. Ook verwachtten ze dat hangjeugd zich op de nieuwe ontmoetingsplekken zal gaan verzamelen met overlast van dien. De gemeente antwoordde dat er meer verlichting komt, wel degelijk gehandhaafd zal worden en dat de ervaringen met de zitplekken op het rondje Weerwater langs Stedenwijk tot nu toe niet voor overlast heeft gezorgd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto