(Foto: Adobe Stock)
(Foto: Adobe Stock) Aliaksandr Marko - stock.adobe.c

‘Draai bezuiniging hengelsport terug’

Algemeen

ALMERE – De gemeenteraad buigt zich volgende week over de bezuiniging die het college wil doorvoeren op het faciliteren van de hengelsport in Almere.

De nieuwe coalitie van VVD, D66, SP, CDA, ChristenUnie, Leefbaar Almere en Partij voor de Dieren is van mening dat hengelsport als dierenleed moeten worden beschouwd. Daarom wordt het niet langer gefaciliteerd. Dat is tegen het zere been van hengelsportvereniging HSV Almere, met 6200 leden (1 op de 35 Almeerders) verreweg het grootst in Flevoland.  
In een reactie wees HSV Almere de gemeenteraadsleden op het maatschappelijk belang van hengelsport, bijvoorbeeld voor ouderen en mindervaliden. Maar ook voor het onderhoud van bijvoorbeeld vissteigers.

Moeizaam gesprek

In oktober was er een overleg tussen de hengelsportvereniging en wethouder Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren. Daarin kwamen beide partijen niet nader tot elkaar. De hengelaars waren ‘geschokt’ door de opstelling van de wethouder die vasthield aan de bezuiniging. De wethouder sprak van een ‘moeizaam gesprek’.

Motie

De PVV heeft de kwestie nu voor volgende week op de politieke agenda gezet. De partij heeft een motie klaarliggen die de bezuiniging moet terugdraaien. De partij stelt dat ook kwetsbare Almeerders of mensen die revalideren baat hebben bij de hengelsport en dat het daarom niet in het belang is van de Almeerders om de hengelsport niet meer te faciliteren.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto