Een foto uit de Facebookgroep. (Foto: aangeleverd)
Een foto uit de Facebookgroep. (Foto: aangeleverd)

Bewoners Poort mobiliseren zich tegen Domus

Algemeen

POORT - Bewoners in Almere Poort hebben flyers in de bus gekregen waarin wordt opgeroepen om in verzet te komen tegen de vestiging van Domus, een opvangcentrum van het Leger des Heils voor mensen met een ernstige verslaving en psychiatrische problematiek.

‘Almere moet veilig blijven voor jong en oud! Wij zijn daarom tegen het voornemen van de gemeente om een opvang voor mensen met een ernstige verslaving en psychiatrische problematiek in Almere Poort te vestigingen! Nu kunnen wij dit plan nog stoppen!’, staat in de flyer te lezen.
De kwestie leidt al enkele weken tot beroering in de gemeenteraad. De gemeente wil de opvang van Domus verplaatsen van het centrum (Spoordreef) naar Poort om dit soort gevoelige instanties over de stad te verspreiden en niet te clusteren in het centrum.

Onbegrijpelijk

Inwoners van Poort lieten zich tijdens de vergadering nadrukkelijk horen. Zij vinden het onbegrijpelijk dat Domus in een woonwijk komt, vlakbij een school en dichtbij winkels. Ook zijn ze boos over de gebrekkige manier waarop de gemeente het participatieproces heeft gedaan. Wethouder Froukje de Jonge bood daar al excuses voor aan en zegde toe dat er maandag 14 november een extra informatieavond wordt georganiseerd.

De bewoners roepen in de flyer bewoners van Poort op om collectief bezwaar maken tegen de wijziging van het bestemmingsplan. Ze stellen dat ze bereid zijn - indien nodig - een gerechtelijke procedure op te starten.
Informatie over de actie is te vinden in een speciale Facebookgroep.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto