Hier moet Domus komen (Foto: aangeleverd)
Hier moet Domus komen (Foto: aangeleverd)

Bewoners Poort schakelen advocaat in

Algemeen


POORT - Een aantal bewoners van Almere Poort heeft zaterdag een stichting opgericht met als doel de Domus-opvang voor verslaafden in dat stadsdeel tegen te houden.

De advocaat zal namens de bewoners bezwaar maken tegen de komst van de Domus en tegen de aangekondigde wijziging van het bestemmingsplan. Indien nodig zal hij ook een gerechtelijke procedure opstarten met de stichting als eisende partij. Ook zal de advocaat alle WOO-verzoeken (Wet Openheid Overheid) - die door verschillende inwoners zijn aangevraagd bij de gemeente, gaan oppakken. De gemeente heeft die informatie niet gegeven.
De advocaat zal nog dit weekend een e-mail naar de gemeente sturen om alle gevraagde stukken spoedig te doen toekomen. Om de advocaat te kunnen betalen is een inzamelingsactie gestart.

Informatieavond

De kwestie leidt tot grote beroering in het stadsdeel. De gemeente wil de opvang van Domus verplaatsen van het centrum (Spoordreef) naar Poort om dit soort gevoelige instanties over de stad te verspreiden en niet te clusteren in het centrum. Bewoners vinden het onbegrijpelijk dat Domus in een woonwijk komt, vlak bij een school en dichtbij winkels. Ook zijn ze boos over de gebrekkige manier waarop de gemeente het participatieproces heeft gedaan en de geplande informatieavond - komende maandag - in drie delen is opgesplitst. Er hebben zich meer dan 600 bewoners opgegeven.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto