Er is een groot tekort aan chauffeurs en begeleiders. (Foto: AdobeStock)
Er is een groot tekort aan chauffeurs en begeleiders. (Foto: AdobeStock) Corepics

Gezocht: chauffeurs leerlingenvervoer

Algemeen

ALMERE – Er zijn grote problemen voor Almeerse kinderen die zijn aangewezen op het leerlingenvervoer dat ze naar speciaal onderwijs-scholen brengt. Er zijn als de drommel nieuwe  chauffeurs en begeleiders nodig. Een gewoon Rijbewijs B volstaat al.

Door Marcel Beijer

Het gebeurt niet vaak dat tijdens de Politieke Markt angstvallig naar de plaatselijke journalist gekeken wordt. Toch deden de deelnemers aan de vergadering donderdagavond een uitdrukkelijk beroep op deze krant om lezers op te roepen zich te melden om chauffeur te worden. De situatie is namelijk schrijnend voor kinderen die op deze vorm van vervoer zijn aangewezen: kinderen kunnen niet naar school, of komen er te vroeg (of te laat) aan, wat de school weer in problemen brengt. Kinderen die in kleine busjes vervoerd zouden moeten worden, zitten soms met 45 tegelijk in een touringcar met te weinig begeleiding. Dat leidt tot incidenten. Ouders klagen dat de gemeente hun klachten niet serieus neemt.

Weinig personeel

“We nemen de klachten wel degelijk serieus”, zei wethouder Roelie Bosch donderdag emotioneel. “Het probleem is dat de vervoerder die we inhuren te weinig personeel heeft. Door een tekort aan chauffeurs en begeleiders blijven dagelijks tientallen busjes leeg op de parkeerplaats staan.”

De raadsleden boden de wethouder flink wat alternatieven aan, variërend van de inzet van ouders, vrijwilligers, (zorg)studenten, werklozen en zelfs ambtenaren. Bosch liet weten dat al die opties worden onderzocht, maar dat werktijden best bijzonder zijn (alleen bij de start en eind van de schooldag) , maar dat elke strohalm moeten worden aangegrepen om chauffeurs te werven. Een oproep in de krant, dat zou helpen. “Rijbewijs B is voldoende”, zei Bosch. “Natuurlijk is niet iedereen geschikt voor dit werk, maar heel veel mensen ook wel. Er is een training van acht tot tien weken nodig, dus na de jaarwisseling kan een behoorlijke groep al aan de slag.”

De wethouder beloofde ook te kijken naar een betere salariëring voor de chauffeurs en begeleiders, want ook dat kan beter. 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Hans Landman van Taxi Witteveen, telefoonnummer 06-14840120.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto