Peter en Annemieke gaven elkaar vrijdag het ja-woord in het Flevoziekenhuis. (Foto: Fred Rotgans)
Peter en Annemieke gaven elkaar vrijdag het ja-woord in het Flevoziekenhuis. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Ja-woord in het Flevoziekenhuis

Algemeen

ALMERE - Annemieke Berendse en Peter van den Bold hebben elkaar vrijdag noodgedwongen op een wel heel bijzondere locatie het ja-woord gegeven. In het Flevoziekenhuis werden zij door trouwambtenaar Madelon Slagt in de echt verbonden, met het ziekenhuispersoneel als extra getuigen.

Annemieke en Peter leerden elkaar in 2020 leren en zij hebben inmiddels al het nodige lief en leed gedeeld. In april 2021 kreeg Annemieke tijdens een wandeling een hartstilstand en een lichte hersenbloeding. Haar beschermengel Peter (beveiligingsbeambte bij de politie) was op dat moment gelukkig bij haar en heeft haar meteen kunnen reanimeren. Ze heeft daarna nog wel twee weken in coma gelegen. Het afgelopen jaar is ook nog eens haar moeder overleden. Het altijd bezige bijtje Annemieke (hoofd van de salarisadministratie geweest bij KPN) werd even teruggefloten. 

Gelukkig is Annemieke er weer bovenop gekomen en het tweetal besloot hun liefde te bezegelen met een huwelijk op vrijdag 2-12-2022. “Begin vorige week belde ze mij echter vanuit het ziekenhuis met de mededeling dat ze was opgenomen met een dubbele longontsteking”, vertelt trouwambtenaar Madelon. “Maar ze wilden hoe dan ook trouwen, dus dan maar in het ziekenhuis.” 

‘Bijzonder huis’ 

Omdat het ziekenhuis een ‘bijzonder huis’ is, ben je verplicht om zes getuigen te hebben. Annemieke en Peter hadden er zelf twee, want betekende dat er vier extra getuigen geregeld moesten worden. Het ziekenhuispersoneel wilde graag voor hen getuigen en zo kon de bruiloft vrijdag alsnog geregeld worden. Een aparte kamer werd compleet versierd met slingers, ballonnen, taart, bittergarnituur en drankjes. De directeur van het ziekenhuis was aanwezig met een mooie bos bloemen en de fotograaf van Almere DEZE WEEK legde het bijzondere moment vast op de gevoelige plaat. Madelon: “Het was heel bijzonder. Zo is de huwelijksdag van Annemieke en Peter in elk geval onvergetelijk geworden.”

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto